Etten-Leur

Wintereditie Jeugdland een groot succes: ‘Hebben de deuren eerder moeten sluiten’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Waar in de zomer veel buitenactiviteiten plaatsvinden als hutten bouwen en waterspelletjes, zijn de activiteiten nu vooral binnen. Schminken, een quiz, cake versieren en een luchtkussen. De wintereditie van Jeugdland in Etten-Leur is een groot succes en kan rekenen op héél veel belangstelling.

Het weer helpt de organisatie van Jeugdland vrijdagmiddag een extra handje. “Wij konden heel moeilijk inschatten hoe druk het zou gaan worden”, vertelt voorzitter Koen van Steen. De organisatie heeft niets te klagen. “We hebben de deuren eerder moeten sluiten. We zitten helemaal vol!”, vertelt Van Steen met enthousiasme.

Voor hetzelfde geld hadden er maar dertig kinderen gestaan.

In de zomer opent Jeugdland drie weken haar deuren. “Geen telefoons, geen Playstations en geen andere apparaten. Bij ons staan gezelligheid en met elkaar kletsen en spelen centraal.” Voor de wintereditie was het voor de organisatie even aftasten. “Wij zijn erg blij met de opkomst, voor hetzelfde geld hadden er maar dertig kinderen gestaan.” Dat er uiteindelijk ruim tweehonderd kinderen zijn, maakt de voorzitter meer dan trots.

Feestje

Voor de aanwezige kinderen is het een echt feestje. “Ik vind het heel erg leuk. Er zijn veel vriendjes en vriendinnetjes van mij, dat vind ik erg gezellig”, vertelt een meisje dat zich heeft laten schminken. Een andere jonge dame is samen met haar zusje naar het evenement gekomen. “Mijn moeder helpt hier tijdens Jeugdland en wij mogen vanmiddag hier lekker spelen.”

Ik zie heel veel kinderen die ik in de zomer ook altijd zie.

De wintereditie slaat goed aan bij de kinderen en over aanwezigheid valt dus zeker niet te klagen. “Ik zie heel veel kinderen die ik in de zomer ook altijd zie. Dan heb je even een gesprekje met elkaar. Dat is erg leuk”, besluit Van Steen die tevreden kijkt naar het evenement.