Bergen op Zoom

Zittende raadsleden opnieuw aan top bij kandidaten Lijst Linssen

De kandidaten van Lijst Linssen, poserend voor de villa van Ton Linssen in Halsteren. Met op de eerste rij de huidige vier raasleden. Vlnr: Louis Weyten, Sander Siebelink, Ton Linssen en Meino Dam. (Campagnefoto Lijst Linssen)

Han Verbeem Han Verbeem

Lijst Linssen, de grootste oppositiepartij van Bergen op Zoom, heeft de kieslijst bekend gemaakt. Daarbij hebben de zittende vier raadsleden opnieuw een plaats in de top van de lijst: naast voorman Ton Linssen volgen Sander Siebelink (2), Meino Dam (3) en Louis Weyten (4). In tegenstelling tot andere fracties kiest Lijst Linssen niet voor doorstroming in de topvier.

De huidige ervaren raadsleden gaan de nieuwkomers op de lijst begeleiden, aldus Ton Linssen: “Onze lijst is een mix van mensen met ervaring en van jongere mensen die we de komende raadsperiode gaan coachen en opleiden”, laat de voorman weten. “Zodat Lijst Linssen een toekomstbestendige partij is en blijft.” De kandidaten van Lijst Linssen hebben een uiteenlopende maatschappelijk ervaring en achtergrond in onder meer zorg, bedrijfsleven, onderwijs, politie en dienstverlening.

Toptien

De eerste nieuwkomer volgt op plaats vijf, met Gerard van de Watering. Huidig burgerlid Ans van Eekeren staat op zes, Johan Heijnen op zeven. Burgerleden Toine van Steenpaal en Linda Klaassen-Franken staan op respectievelijk de achtste en negende plaats van de kieslijst. Op plaats tien staat Carla Buijs. De kieslijst van Lijst Linssen telt in totaal 25 kandidaten, met Zjanne Baradina als lijstduwer.