Roosendaal

Zorgen over sporthallen in Roosendaal: clubs wijken uit naar buurgemeenten

Sporthal In de Roos. Foto: Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP, VVD en Roosendaalse Lijst maken zich zorgen over de sportvoorzieningen in Roosendaal. Volgens de partijen kunnen meerdere sportclubs niet terecht in sporthallen binnen de gemeente. Ze gaan daarom sporten in buurgemeenten. Deze week werd duidelijk dat zaalvoetbalvereniging Bristol zelfs helemaal verhuist van Roosendaal naar Bergen op Zoom. Het werd voor Bristol te moeilijk om goede trainingstijden te krijgen bij sporthal In de Roos.

De drie politieke partijen kijken met een schuin oog naar Sportfondsen. Dat is de beheerder van enkele sporthallen in de gemeente Roosendaal, waaronder In de Roos. Vijf jaar geleden klaagde zaalvoetbalvereniging Bristol er al over dat ze niet kon trainen op gunstige tijdstippen. “Toen werd de vlucht gemaakt naar Rucphen, nu naar Bergen op Zoom. Opnieuw is het de externe beheerder Sportfondsen die verantwoordelijk is voor het beheer en planning van de zaal,” schrijven de partijen aan burgemeester en wethouders.

KNVB vindt In de Roos onveilig voor toeschouwers

De VLP, VVD en Roosendaalse Lijst willen weten of de gemeente wél tevreden is over Sportfondsen. “Zo nee, hoe gaat u ervoor zorgen dat u wel tevreden wordt? Zo ja, waaruit blijkt dit dan?” De VLP, VVD en Roosendaalse Lijst wijzen er op dat er eerder ook problemen waren met het beheer van de Wouwse Sporthal. “Hoe loopt het nu op die locatie?” De partijen lijken weinig vertrouwen te hebben in Sportfondsen en willen weten of de gemeente de samenwerking zou kunnen opzeggen.

Bristol is niet de enige zaalvoetbalvereniging die problemen heeft met In de Roos. Ook ZVV Kroeven traint voortaan in Breda. Want in de Roosendaalse sporthal mogen geen wedstrijden meer gehouden worden. Voetbalbond KNVB vindt In de Roos niet veilig genoeg voor grote aantallen enthousiaste supporters. Op de Facebookpagina van ZVV Kroeven schrijft het team: “De gemeente Roosendaal kan helaas op korte termijn niet met een oplossing komen, zodat er zaalvoetbal op het hoogste niveau in Roosendaal gespeeld kan worden.”

Genoeg sporthallen in de gemeente Roosendaal?

De VLP, VVD en Roosendaalse Lijst willen weten of de gemeente er voor kan zorgen dat er wél plekken komen voor topsport. Bijvoorbeeld door In de Roos aan te passen, door andere sporthallen geschikt te maken, of door iets nieuws te maken. Ook willen de partijen dat de gemeente probeert de verhuizing van ZVV Bristol tegen te houden. “Ziet u nog kansen om ZVV Bristol voor Roosendaal te behouden en gaat u daartoe een poging ondernemen?”

Niet alleen topsporters hebben ruimte tekort in de gemeente Roosendaal. Ook gewone verenigingen sporten vaak in buurgemeenten. “Wij horen uit ‘het veld’ dat meer verenigingen soms uit moeten wijken naar andere locaties omdat er niet altijd voldoende ruimte beschikbaar is in de sportaccommodaties/-hallen in onze gemeente,” schrijven de partijen. Ze willen weten of er in Roosendaal gewoon te weinig sporthallen zijn, of dat er iets anders aan de hand is.

Lees ook: Verbetering van exploitatie Sporthal In de Roos na moeilijke periode Lees ook: Na De Omganck nu ook klachten over sporthal In de Roos, Sportfondsen in gesprek met gebruikers Lees ook: Sportfondsen Nederland nieuwe beheerder sportzalen Roosendaal