West-Brabant

Zoveel mensen uit jouw gemeente kregen vrijdag een Koninklijke onderscheiding

Close-up van koninklijke onderscheiding opgespeld op het rever van een zwart colbert

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Zoals ieder jaar vindt op 26 april, de dag voor Koningsdag, de zogenoemde ‘lintjesregen’ plaats. Mensen die zich onderscheidend hebben ingezet voor hun gemeente, een vereniging of andere maatschappelijke of sociale organisatie, worden op die dag beloond met een Koninklijke onderscheiding. In dit artikel een overzicht van alle gemeentes.

In de gemeente Moerdijk hebben maar liefst 27 inwoners een Koninklijke onderscheiding gekregen. Vanwege dit grote aantal zijn zowel burgemeester Aart-Jan Moerkerke als wethouder Pauline Joosten op pad geweest. Ook in Steenbergen was het flink raak. Hier zijn 22 lintjes opgespeld. Bijzonder was dat er één voor een echtpaar was.

Burgemeester Marina Starmans van de gemeente Etten-Leur reikte zeven lintjes uit. Ook op Tholen waren het er zeven. In de gemeente Halderberge hebben acht inwoners een onderscheiding gekregen van burgemeester Bernd Roks.

Burgemeester Steven Adriaansen reikte acht lintjes uit aan inwoners van de gemeente Woensdrecht. In Roosendaal kregen acht mensen een Koninklijke Onderscheiding. De lintjesregen van de gemeente Bergen op Zoom is live uitgezonden op ZuidWest TV. Dit is natuurlijk terug te kijken via onze site.