Pagina 1 van 362

BERGEN OP ZOOM

Vrouw en twee kinderen gewond na aanrijding met vrachtwagen

BERGEN OP ZOOM - Een vrouw en twee kinderen zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Lees meer
HOOGERHEIDE

'Terror-buizerd' blijkt alleen maar waaks: geen gevaar voor wandelaars

HOOGERHEIDE - In natuurgebied De Hoef in Hoogerheide kwamen wandelaars deze week óóg in óóg te staan met een aggressieve buizerd. Deze was in gevecht geraakt met een kraai en wilde zijn territorium beschermen, aldus natuurmedewerkers van de gemeente Woensdrecht. Van een 'terror-buizerd' die mensen aanvalt is geen sprake: het dier is alleen maar waaks.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Pizzabezorger gewond na aanrijding op Bergse Rijtuigweg

BERGEN OP ZOOM - Woensdagavond raakte een pizzabezorger gewond na een aanrijding met een auto. Deze is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Jeugdland blijft ondanks coronamaatregelen onveranderd leuk (video)

HOOGERHEIDE - Met vijf kleine wijzigingen is de 24ste editie van Jeugdland nog altijd even leuk als voorgaande edities, zo merkt de organisatie van de kindervakantieweek op. Met ruim 250 aanmeldingen is Jeugdland uitgeweken naar drie locaties binnen de gemeente Woensdrecht. Ook rijden de bekende Jeugdlandbussen dit jaar niet door de regio om de kinderen op te halen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Het Strandhuys aan Bergse Boulevard zaterdag weer open

BERGEN OP ZOOM - Eigenaar Frank Roks en zijn team zijn duidelijk opgelucht. Met uitroeptekens, smileys en hoofdletters kondigt Het Strandhuys op Facebook aan zaterdag weer te openen. De opgetogen mededeling gaat gepaard met een ernstige boodschap: neem het coronavirus serieus!

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Zomerschoolleerlingen hoeven geen vakantie: 'Hier zijn al mijn vrienden' (video)

BERGEN OP ZOOM - 67 kinderen van de Internationale Schakelklas (ISK) van Curio in Bergen op Zoom bikkelen tijdens de zomermaanden gewoon door. Onder begeleiding van een aantal docenten spijkeren ze vijf weken lang hun Nederlands bij, leren ze rekenen en allerlei sociale vaardigheden die in Nederland van pas komen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Man meldt zich zelf bij politie na handgemeen bij verkeersruzie

BERGEN OP ZOOM - Een man van 21 uit Bergen op Zoom heeft zich zelf woensdagnacht gemeld op het politiebureau. Hij had een andere man geslagen bij een verkeersruzie. De Bergenaar is gearresteerd en wordt woensdag later op de dag verhoord.

Lees meer
WEST-BRABANT

Bergen op Zoom nog niet ingegaan op boa-aanbod Roosendaal

WEST-BRABANT - Nu Bergen op Zoom de nieuwste coronabrandhaard blijkt, blijven de omliggende buurgemeenen Roosendaal en Woensdrecht waakzaam. Maar extra maatregelen zijn hier nog niet aan de orde - zo laten beide burgemeesters weten. Wél heeft Roosendaal extra boa's, buitengewoon opsporingsambtenaren, ter beschikking gesteld om Bergen op Zoom te helpen bij de intensievere controles. Van dit aanbod is nog geen gebruik gemaakt, zo laat de Roosendaalse burgemeester Han van Midden woensdag weten. "Maar het aanbod staat nog steeds."

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Café Jan Krijnen kan openblijven: wél corona, géén reden tot paniek

BERGEN OP ZOOM - Het zit café Jan Krijnen in Bergen op Zoom niet mee. Eerder deze zomer moest het feest voor het 80-jarig bestaan vanwege de coronacrisis worden afgelast en inmiddels is uitbaatster Marloes Krijnen zelf getroffen door corona. Ze zit nu thuis in quarantaine, samen met haar man Jan en twee van de vier kinderen. Het café blijft echter gewoon geopend: de mensen achter de bar zijn allemaal getest én vrij van corona. "Er is geen reden tot paniek", aldus Krijnen.

Lees meer
HALSTEREN

Verbod gebruik oppervlaktewater Auvergnepolder wegens blauwalgen

HALSTEREN - Het is voorlopig verboden oppervlaktewater te gebruiken uit de Auvergnepolder bij Halsteren. Waterschap Brabantse Delta heeft het verbod ingesteld om verspreiding van blauwalgen te voorkomen. Volgens het waterschap zijn er hoge concentraties blauwalgen aangetroffen in het Schelde-Rijnkanaal. Om de blauwalgen uit de polder te houden, sluit Brabantse Delta de inlaat vanuit het kanaal. Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat het waterschap een inlaat moet sluiten. Daarvoor was de laatste keer in 2010.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Horecafamilie moet teveel ontvangen subsidies Groot Arsenaal terugbetalen

BERGEN OP ZOOM - De horeca-ondernemersfamilie Nuijten uit Bergen op Zoom moet bijna 430.000 euro terugbetalen aan teveel ontvangen subsidies voor de restaurantie van het Groot Arsenaal. Dat heeft de Raad van State (RvS) beslist. De familie kon maar 73.000 euro verantwoorden van de 500.000 euro die ze van het ministerie heeft ontvangen. Woordvoerder Frank Nuijten kon woensdag nog niet inhoudelijk reageren op de uitspraak.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergs raadslid eist nuancering Offerfeest-uitspraak burgemeester Petter

BERGEN OP ZOOM - Het Bergse raadslid Adam Ahajaj (PvdA) is verbaasd en teleurgesteld over de uitspraken van burgemeester Frank Petter met betrekking tot het recente Offerfeest. Volgens Ahajaj heeft de burgemeester tijdens de persconferentie van maandag ten onrechte de indruk gewekt, dat dit feest de oorzaak zou zijn van het hoge aantal coronabesmettingen in Bergen op Zoom. Ahajaj wil dat Petter de bewuste uitspraken in de media nuanceert.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bezorgster supermarkt gewond na blikseminslag in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een bezorgster van een supermarkt in Bergen op Zoom is dinsdagavond gewond geraakt door een blikseminslag. De bliksem sloeg in aan de Boulevard, maar bereikte ook een bezorgbusje bij winkelcentrum Het Kompas en de bezorgster die daar aan het werk was. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer
ROOSENDAAL

Project Ik vergeet je niet nadert einde, 2000 kunstwerken tentoongesteld (video)

ROOSENDAAL - Maar liefst 2.000 kunstwerken pronken in de Passage aan de Raadhuisstraat in Roosendaal. De expositie is onderdeel van het project Ik vergeet je niet. Dat is een project van CultuurCompaan en CC-Educatie om Roosendalers ook in tijden van het coronavirus met elkaar te verbinden.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

PvdA voert pleidooi voor voldoende stageplaatsen in coronatijd

BERGEN OP ZOOM - Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het aantal stageplaatsen met 50 procent afgenomen in vergelijking met 2019, zo constateert de Bergse PvdA. Dat is voor de raadsleden Joey van Aken en Adam Ahajaj reden tot zorg. Zij willlen de garantie dat bij de gemeente Bergen op Zoom geen stageplekken verdwijnen of niet worden ingevuld. Ook in het bedrijfsleven moet er meer aandacht komen voor het behoud van voldoende stageplaatsen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergse VVD wil Belgen niet weren maar met hen samenwerken

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom is een grensstad en volgens de Bergse VVD'ers Dominique Hopmans en Jim Bernaards is een grensstad een kansenstad. Daarom pleiten deze jonge liberalen voor een andere houding richting de zuiderburen wat betreft de corona-aanpak: niet buitensluiten, maar juist samenwerken. In een brief aan het Bergse college van B&W vragen de VVD'ers om een concreet, grensoverschrijdend plan van aanpak. En dat binnen twee weken tijd.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

De toespraak van burgemeester Petter: de integrale verklaring

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom gaat de naleving van de coronamaatregelen strenger controleren. De komende dagen moet blijken of dit helpt of dat extra aanscherpingen nodig zijn, zoals mondkapjes. Lees hier de integrale verklaring van de burgemeester, zoals deze is uitgesproken tijdens de persconferentie in de collegekamer van het stadhuis, met aansluitend de beantwoording van persvragen uit de zaal. Daarbij werd hij ondersteund door dr. Geert van Dijk, arts infectieziektenbestrijding bij GGD West-Brabant.

Lees meer
ROOSENDAAL

Fietsster gewond na aanrijding Strausslaan Roosendaal

ROOSENDAAL - Maandagmiddag is op de Strausslaan te Roosendaal een fietsster gewond geraakt door een aanrijding. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Burgemeester Petter: 'Moskee dicht, extra controles, mondkapjes nog niet verplicht' (video)

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter van gemeente Bergen op Zoom heeft maandagmiddag 10 augustus een extra persconferentie ingelast met betrekking tot de coronamaatregelen. In de persconferentie ging hij in op het tijdelijk sluiten van de El Feth-moskee en liet hij weten mondkapjes nog niet verplicht te stellen. Wel gaat de gemeente Bergen op Zoom extra controleren en beboeten op het niet-naleven van de coronamaatregelen. In onderstaand liveblog zijn alle genoemde punten van de persconferentie terug te lezen.

Lees meer
West-Brabant

Zomersmog kan nog dagen aanhouden

West-Brabant - Door de aanhoudende tropische hitte heeft het zuidwesten van Nederland al sinds enkele dagen last van een slechte tot zeer slechte luchtkwaliteit. Dit kan leiden tot kortademigheid en pijnlijke ogen, zo meldt het RIVM. De zomersmog kan nog tot eind deze week duren.

Lees meer
ROOSENDAAL

Botsing tussen auto en taxi: twee dronken Belgen gearresteerd

ROOSENDAAL - In de Hulsdonksestraat in Roosendaal zijn zondagavond een auto en een taxi op elkaar gebotst. Dat gebeurde rond half tien. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder van de auto, een Belg van 32 uit Landegem, te veel had gedronken. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, maar wilde niet. Daarom is hij gearresteerd. Ook zijn vriendin is aangehouden.

Lees meer

Pagina 1 van 362