Pagina 1 van 384

ROOSENDAAL

Coronamaatregelen hebben grote impact op buurthuizen en gebruikers (video)

ROOSENDAAL - Buurthuizen De Geerhoek, Keijenberg en Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW) verkeren in een moeilijke tijd. Naast financiële impact heeft de coronacrisis ook enorme impact op sociaal vlak. Ontmoetingscentrums worstelen met een dilemma. Moet je sluiten voor de veiligheid of moet je open blijven om een sociaal onderkomen te bieden? De meeste kiezen voor veiligheid en blijven dicht.                                                               

Lees meer
HOOGERHEIDE

Geen coronacompensatie voor scouting Hoogerheide (video)

HOOGERHEIDE - Zoals het er naar uitziet, hoeft de scouting Hoogerheide niet te rekenen op een financiele bijdrage uit het gemeentelijke coronacompensatiefonds. Woensdrecht heeft 542.000 euro van het Rijk ontvangen om coronasteun aan verenigingen te geven, maar het college van B&W geeft alleen geld aan clubs die dreigen om te vallen. En dat is bij de scoutinggroep niet het geval, aldus wethouder Lars van der Beek.

Lees meer
WOUW

Voormalige basisschool en kinderopvang Wouw tegen de vlakte (video)

WOUW - De sloop van het voormalige pand van kinderopvang Dommel (en tevens voormalig basisschoolgebouw) in Wouw is in volle gang. Woensdagochtend hebben wethouder René van Ginderen van de gemeente Roosendaal en basisschooldirecteur Rini Damen de eerste muren omver gestoten van het voormalige pand in Wouw. In januari 2022 verwacht het tweetal het moderne KPO Kindcentrum De Stappen te kunnen openen, waarna vervolgens het huidige schoolgebouw tegen de vlakte zal gaan.

Lees meer
ROOSENDAAL

Eerder en langer feestelijke lichtjes in Roosendaal

ROOSENDAAL - Roosendaal kan dit seizoen eerder en langer genieten van de winterse sfeerverlichting. Normaal worden de feestlichtjes pas halverwege november opgehangen. Maar juist in deze coronatijd hebben veel mensen behoefte aan wat gezelligheid. Daarom is de sfeerverlichting deze week al opgehangen. En ze hoeven ook niet weggehaald te worden voor de carnavalsoptocht. Dus ze mogen blijven hangen tot eind januari.

Lees meer
HOOGERHEIDE/PUTTE

ABZ vreest voor veiligheid bij snoeien: bedrijf houdt zich niet aan regels

HOOGERHEIDE/PUTTE - De fractie van ABZ in de Woensdrechtse gemeenteraad maakt zich zorgen om de verkeersveiligheid, nu een extern ingehuurd beplantingsbedrijf snoeiwerkzaamheden uitvoert. Dit bedrijf zou zich bij werkzaamheden in Putte niet aan de wettelijke voorschriften hebben gehouden, zo stelt ABZ-burgerlid Paul de Waal. Wethouder Van Agtmaal beaamt dit en benadrukt: "Als er iets misgaat is deze firma verantwoordelijk, niet de gemeente."    

Lees meer
OSSENDRECHT

Dertien verstekelingen springen uit vrachtwagen op A4 bij Ossendrecht, nog twee voortvluchtig

OSSENDRECHT - De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmiddag een vrachtwagen op de A4 aangehouden ter hoogte van Ossendrecht. Uit de Bulgaarse vrachtwagen, die vlak na de grensovergang op de vluchtstrook stil stond, sprongen dertien verstekelingen en zetten het op een lopen. Na een korte achtervolging zijn elf van de dertien vreemdelingen teruggevonden, twee andere personen zijn vooralsnog niet ingerekend. De 64-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur is aangehouden voor mensensmokkel.

Lees meer
ROOSENDAAL

Gemeente Roosendaal breidt coronacompensatie uit met ruim 3 ton

ROOSENDAAL - Nu de zogenaamde tweede golf van het coronavirus zich heeft aangediend zijn er stevige maatregelen genomen die de samenleving opnieuw behoorlijk raken. Daarom heeft de gemeente Roosendaal aangekondigd nieuwe of extra coronacompensatie in te zetten.

Lees meer
ROOSENDAAL

Verlichting op zonne-energie langs fietspad Roosendaal

ROOSENDAAL - Langs het fietspad van de Nelson Mandelaweg en een gedeelte van de parallelweg van het industrieterrein Majoppeveld in Roosendaal zijn afgelopen week speciale LED-grondspots in gebruik genomen. Deze wegdekverlichting werkt volledig op zonne-energie. Het gaat hier om een pilot.

Lees meer
PUTTE

Waar zijn de slagtanden van Kasteel Ravenhof? Tanden spoorloos verdwenen (video)

PUTTE - Een mysterieuze verdwijning heeft plaatsgevonden in kasteel Ravenhof in Putte. De twee herkenbare, monumentale slagtanden aan weerszijden van de kasteeltrap in de centrale hal zijn in de nacht van dinsdag 20 oktober op woensdag 21 oktober ontvreemd. Dieven hebben op merkwaardige wijze de twee slagtanden van elk vijftig kilogram per stuk op vakkundige wijze weten te stelen. Ruim 37 jaar geleden werden de twee tanden eveneens gestolen, maar leverde een zoektocht al snel resultaat op.

Lees meer
NISPEN

Tweetal crasht met gestolen auto tegen boom in Nispen

NISPEN - Twee mannen zijn maandagnacht bij een politieachtervolging met een auto tegen een boom gecrasht. Dat gebeurde op de Oude Turfvaartsestraat in Nispen. Het tweetal had de auto een paar dagen daarvoor gestolen in Oudenbosch.

Lees meer
Datalek Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht laconiek over datalek dat al jaren bestaat

WOENSDRECHT - Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde wetgeving aangaande privacy. Die moet er onder meer voor zorgen dat persoonsgegevens niet zomaar op straat komen te liggen. Dat gaat niet altijd goed en normaal gesproken wordt dat als een serieus probleem gezien door de organisatie die de mist in ging. De gemeente Woensdrecht maakt zich er een stuk minder druk om.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Burgemeester Petter legt kransen voor herdenking

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter van de gemeente Bergen op Zoom heeft dinsdagochtend kransen gelegd op de Britse Erebegraafplaats en bij de herdenkingsmonumenten in het centrum van de stad.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergs CDA wil jaar wachten met wijziging vuurwerkbeleid

BERGEN OP ZOOM - De Bergse fractie van het CDA wil dat burgemeester Petter pas volgend jaar het vuurwerkbeleid wijzigt. Daarvoor dient de partij tijdens de raadsvergadering van aanstaande donderdag een motie in. Het nieuwe beleid, dat voorziet in een vuurwerkverbod met gedoogzones, zou ten koste gaan van vuurwerkhandelaren die inmiddels al hun voorraden hebben ingekocht, aldus het CDA.

Lees meer
ROOSENDAAL

Huidig groenonderhoud in Roosendaal moet volgens GroenLinks flink op de schop

ROOSENDAAL - Half oktober presenteerde het college Roosendaal Natuurstad aan de leden van de gemeenteraad. Een ambitieus programma om Roosendaal groener, klimaatbestendig, schoner en duurzamer te maken. Volgens Christian Villée van GroenLinks ontbreekt er een essentieel onderdeel: een plan van aanpak. Hij schrijft dat in de raadsvragen die zijn partij heeft gesteld over het groenonderhoud.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Larissa schrijft kinderboek voor rouwverwerking (video)

BERGEN OP ZOOM - Larissa van Gurchom-Colijn heeft een interactief prentenboek uitgebracht voor rouwverwerking bij kinderen. De Bergse schreef en tekende het boek 'Mijn lieve ster en ik' om troost te bieden aan kinderen die rouw moeten verwerken. 

Lees meer
HOOGERHEIDE

Jumbo Paul Lucius heeft desinfectieapparaat: 'Komen geen handen aan te pas'

HOOGERHEIDE - Jumbo Paul Lucius in Hoogerheide is een modern snufje rijker. Met het plaatsen van de winkelwagen in een desinfectieapparaat kunnen klanten zorgeloos hun karretje achterlaten zonder dat ze het risico lopen andere klanten of medewerkers te besmetten.

Lees meer
ROOSENDAAL

Dragqueen Rita Book uit Roosendaal: het is een kunstvorm (video)

ROOSENDAAL - De ene keer blond in korte rok, de andere keer brunette met baard. Dragqueen Rita Book uit Roosendaal speelt graag met verschillende stijlen. Maar wel altijd uitbundig, kleurrijk en tot in de puntjes verzorgd. Rita Book worden, is namelijk geen verkleedpartij: het is een kunstvorm.

Lees meer
WOENSDRECHT

Kindcentrum in Fortuinstraat Woensdrecht een stap dichterbij (video)

WOENSDRECHT - Het proces om een Integraal Kindcentrum (IKC) te realiseren in Woensdrecht is van start. De gemeente, Stichting LPS Jongleren en Stichting Lowys Porquin tekenden maandag een samenwerkingsovereenkomst met Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV). Er is ook maatschappelijke ruimte in het pand. Tafeltennisvereniging Hotak’68 tekende een zogeheten intentieovereenkomst en neemt zijn intrek in het pand.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Circus Barani vindt tijdelijk onderdak in Hoogerheide (video)

HOOGERHEIDE - Circus Barani staat tot minstens zaterdag 14 november op het evenemententerrein aan de Scheldeweg in Hoogerheide. Nadat het circus eerder strandde in het Bergse stadspark Kijk in de Pot kwam het in financieel zwaar weer. Na een succesvolle crowdfunding, gulle giften en het kwijtschelden van het stageld door gemeente Bergen op Zoom doet buurgemeente Woensdrecht een bijzondere handreiking. Na een gesprek met wethouder Hans de Waal heeft het circusgezelschap tijdelijk een plaats weten te bemachtigen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Politie betrapt jonge drugshandelaar in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft zondagmiddag op de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom een 22-jarige Bergenaar aangehouden op het in bezit hebben van verdovende middelen. De agenten vonden in de auto een zak met ruim dertig gram hennep. De Bergenaar is ter plekke aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij verhoord. Na overleg met de Officier van Justitie heeft de 22-jarige man een boete gekregen van 400 euro. Hij is weer vrij gelaten.

Lees meer
ROOSENDAAL

ChristenUnie en VLP ontevreden over aanpak veiligheid Boulevard Roosendaal (video)

ROOSENDAAL - De ChristenUnie en de VLP zijn ontevreden over de aanpak van de verkeersveiligheid op de Boulevard in Roosendaal. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partijen stellen aan burgemeester en wethouders. De ChristenUnie en de VLP willen dat de gemeente meer gaat doen dan alleen een zebrapad aanleggen.

Lees meer

Pagina 1 van 384