Pagina 1 van 372

ROOSENDAAL

Drugs gevonden bij 25-jarige Roosendaalse bestuurder zonder rijbewijs

ROOSENDAAL - Op de Takspui in Roosendaal werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige bestuurder van een auto aangehouden voor een controle. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en was in het bezit van soft- en harddrugs.

Lees meer
ROOSENDAAL

Vuurwapen aangetroffen in Roosendaals tuinhuis

ROOSENDAAL - Vrijdagmiddag hebben agenten een tuinhuisje doorzocht in Roosendaal. Er werd een vuurwapen aangetroffen en dat is in beslag genomen. Tevens is een verdachte meegenomen voor ondervraging.

Lees meer
ROOSENDAAL

Scooter afgepakt voor opnieuw rondrijden zonder rijbewijs

ROOSENDAAL - De politie nam zaterdagmiddag een scooter in beslag van een wel zeer hardleerse Roosendaler. Hij reed wederom rond zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Lees meer
HEERLE

Dronken man uit Wouw ramt paaltjes in Heerle

HEERLE - Zaterdagavond klonk er een harde klap in de Herelsestraat, te Heerle. Meerdere bewoners schrokken ervan op. Er bleek een dronkaard met zijn auto op betonnen paaltjes te zijn geklapt.

Lees meer
ROOSENDAAL

Motorrijder gewond bij ongeval op Rietgoorsestraat bij Roosendaal

ROOSENDAAL - In het buitengebied van Roosendaal is op de Rietgoorsestraat zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer
ROOSENDAAL

Geen schaatsbaan op Oude Markt in Roosendaal, maar…

ROOSENDAAL - Komt er dit jaar wel of geen schaatsbaan in het centrum van Roosendaal? De organisatie van Roosendaal on Ice zegt dat het in ieder geval niet de Oude Markt wordt, zodat horecaondernemers hun winterterrassen kunnen laten staan.

Lees meer
ROOSENDAAL

Auto uitgebrand in Roosendaalse Brugstraat

ROOSENDAAL - Vrijdagavond moest de brandweer uitrukken naar de Brugstraat in Roosendaal. Vlak voor de kruising met de Molenstraat was een auto in brand geraakt. Het voertuig is total loss afgevoerd.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Gewonden bij kettingbotsing met minstens 10 voertuigen op A4

HOOGERHEIDE - Op de snelweg A4 is vrijdagmiddag een zwaar ongeluk gebeurd met minstens 10 voertuigen. De kettingbotsing gebeurde tussen Hoogerheide en Bergen op Zoom. Drie mensen worden al behandeld door ambulancepersoneel. Volgens getuigen zouden er ook nog mensen bekneld zitten.

Lees meer
ROOSENDAAL

Dit jaar toch nog kermis in Roosendaal?

ROOSENDAAL - Marco Schillemans en Michael Yap hebben namens de fracties van respectievelijk de Roosendaalse Lijst en de PvdA vragen gesteld over de mogelijkheid om toch een kermis te organiseren.

Lees meer
ROOSENDAAL

Palm Parkies in coronatijd: hoepels en een dranken-app (video)

ROOSENDAAL - Roosendaal geniet deze zomer toch van Palm Parkies. Even leek het er op dat het evenement een jaartje zou moeten overslaan door de coronacrisis. Niets is minder waar. De organisatie heeft een manier gevonden om de concerten van Palm Parkies op twee locaties door te laten gaan. En Roosendaal is er één van.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Tweestrijd bouwclubs: stoppen of wagen afmaken voor volgende carnaval (video)

BERGEN OP ZOOM - De carnavalsharten in Brabant worden hard geraakt nu steeds meer steden de grote evenementen afgelasten. Ook Bergen op Zoom moet er aan geloven. Er is in elk geval geen optocht tijdens de Vastenavend. En dat heeft natuurlijk grote impact op de bouwclubs. Bouw je door, of laat je alles vallen?

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Halsterseweg is eindelijk klaar maar wegdek moet toch binnenkort weer open (video)

BERGEN OP ZOOM - Vrijdagmorgen is het vernieuwde Bergse deel van de Halsterseweg officieel in gebruik genomen, door de wethouder, bewoners en een aantal genodigden. Na een ritje heen en weer, over de weg waar auto’s voortaan ‘te gast’ zijn, stak bestuurder Patrick van der Velden de loftrompet over de samenwerking en het resultaat. Toch is er ook een domper. KPN breekt het wegdek binnenkort weer open om glasvezel aan te leggen.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Woensdrecht wil niet wachten op Den Haag met lachgasverbod (video)

HOOGERHEIDE - Ook al is een landelijk totaalverbod op lachgas aanstaande, toch heeft de Woensdrechtse gemeenteraad donderdag besloten de plaatselijke verordening aan te passen. Daarmee is het voor burgemeester Adriaansen nu al mogelijk het gebruik en bezit van lachgascapsules te verbieden op bepaalde risicolocaties.

Lees meer
HUIJBERGEN

Auto uitgebrand op de vluchtstrook van de A4 bij afslag Huijbergen

HUIJBERGEN - Bij Huijbergen is donderdagavond een auto uitgebrand. De auto vatte vlam op de snelweg A4 in de richting van Hoogerheide, net voorbij de afslag Huijbergen. De bestuurder kon zijn auto nog op de vluchtstrook parkeren en raakte niet gewond.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

GGZ WNB en Stadlander aan de slag met De Karmel (video)

BERGEN OP ZOOM - Ruim 70 bewoners van appartementencomplex De Karmel in Bergen op Zoom moeten op zoek naar een nieuwe woning. De Karmel is gebouwd in 1977 en is toe aan vernieuwing. Stadlander wil De Karmel daarom een flinke opknapbeurt geven. Samen met GGZ WNB gaat de woningcorporatie het achterste gedeelte van het gebouw inrichten als een woonvorm met begeleiding. Deze week zijn de bewoners hierover geïnformeerd.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Vuurwerk veroorzaakt grote brand naast tankstation in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Vuurwerk heeft donderdagavond een grote brand veroorzaakt op een grasveld naast het Shell tankstation aan de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Ook in Krabbegat streep door meeste activiteiten

BERGEN OP ZOOM - Zoals in veel plaatsen al eerder gebeurde, is nu ook in het Krabbegat bekend gemaakt dat de meeste Vastenavondactiviteiten komen te vervallen. In een brief van de organiserende stichting worden de Krabben, bouwers en muzikanten van de moeilijke beslissing op de hoogte gebracht.

Lees meer
ROOSENDAAL

Sloop stadskantoor Roosendaal is in volle gang (video)

ROOSENDAAL - Gipswanden, glas, stenen, toiletpotten en radiatoren. Nagenoeg alles dat wordt gesloopt in of aan het stadskantoor in Roosendaal wordt hergebruikt. De bedoeling van deze circulaire renovatie is dat er maximaal één container met echt afval overblijft. "Daar mag je mij straks op afrekenen. Ik ga zelf controleren of het lukt", zegt wethouder Cees Lok donderdag tijdens een 'excursie' door het pand.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

BSD: splits óók perceel woonboerderij Klein-Molenbeek op (video)

BERGEN OP ZOOM - Geen goed woord heeft het Bergse raadslid Louis van der Kallen (BSD) over voor de toenemende versnippering van het buurtschap Klein-Molenbeek. Inmiddels worstelt de gemeenteraad met een dossier dat muurvast zit: de eigenaar van een historische woonboerderij weigert een deel van zijn terrein af te staan voor een verharde ontsluitingsweg. Van der Kallen stelt een Salomonsoordeel voor: geef ook deze eigenaren toestemming hun perceel op te splitsen. Volgende week dient Van der Kallen zijn plan in, als motie tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Flat Wierlaan krijgt make-over en gaat van het gas af (video)

BERGEN OP ZOOM - Stadlander gaat 120 appartementen in de flat aan de wierlaan in Bergen op Zoom verduurzamen en ze van het gas af halen. Ook de uitstraling van het gebouw wordt aangepakt.

Lees meer
ROOSENDAAL

VLP start jongerenafdeling

ROOSENDAAL - De VLP, lokale politieke partij in Roosendaal, start een jongerenafdeling. Dat maakte fractievoorzitter Arwen van Gestel gisteravond bekend in het politiek programma Het Fractiehuis op ZuidWest FM. De jongeren hebben inmiddels een plan geschreven en werken aan een promofilm om zichzelf aan Roosendaal voor te stellen.

Lees meer

Pagina 1 van 372