Pagina 1 van 332

BERGEN OP ZOOM

Bestuurder scooter gewond door ongeval in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op de kruising van de Zuidzijde Zoom en Burgemeester Stulemeijerlaan te Bergen op Zoom is donderdagmiddag de bestuurder van een scooter gewond geraakt. Het rijwiel kwam in aanrijding met een personenwagen.

Lees meer
HOOGERHEIDE

BoerenBond Hoogerheide kortstondig dicht wegens vermeende gaslek

HOOGERHEIDE - De BoerenBond aan de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide is dinsdagmiddag tijdelijk gesloten geweest wegens een gaslek. Nadat de hoofdkraan werd dichtgedraaid ging de winkel vrij snel weer open voor winkelend publiek.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Boswachter bezorgd over jeugd in de natuur

BERGEN OP ZOOM - Met hulp van wat collega-boa’s heeft boswachter Erik de Jonge maandagavond een groep jongeren kwetsbaar natuurgebied uitgestuurd. Ze dachten daar ongestoord te kunnen chillen maar dat werd een dure grap voor het hardleerse gezelschap.

Lees meer
NISPEN

Meer dan honderd bekeuringen bij grensovergang (video)

NISPEN - De grenscontroles tussen Nederland en België zorgden de eerste dagen voor veel onrust en drukte aan de grens. Het lijkt erop dat die storm is gaan liggen, en mensen door hebben dat alleen essentiële verplaatsingen toegestaan zijn. Ondanks dat schreef de politie vorige week meer dan honderd bekeuringen uit.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Nog een verdachte aangehouden voor poging doodslag

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 8 februari, kort na middernacht, kreeg de politie een melding binnen van een zware mishandeling dan wel poging tot doodslag te Bergen op Zoom. Het slachtoffer werd kort daarop door agenten aangetroffen op het Wilhelminaveld. Inmiddels is een vierde verdachte aangehouden in deze zaak.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Kermisexploitanten zijn wanhoop nabij: 'Hopen dat overheid bijspringt' (video)

BERGEN OP ZOOM - Kermisexploitanten zijn de wanhoop nabij. Het kermisseizoen is net van start gegaan maar door de coronacrisis staan de attracties thuis in de loods. De kermisfamilies lopen hierdoor belangrijke inkomsten mis. Voor een aantal van hen dreigt zelfs faillissement. De exploitanten hopen dat de overheid financieel bijspringt zodat het oudste volksvermaak de crisis kan doorstaan.

Lees meer
NISPEN

Drugsoverlast valt op door corona-afsluitingen (video)

NISPEN - Sinds twee weken is de grens tussen België en Nederland gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het gevolg van deze harde grenzen is dat de drugdeals geconcentreerd plaatsvinden op de grens. De criminaliteit is ook steeds zichtbaarder voor mensen die in de buurt van de grens wonen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Geen Rabo JazzBoZ dit jaar

BERGEN OP ZOOM - Jazzliefhebbers zullen het dit jaar zonder JazzBoZ moeten doen. De organiserende stichting heeft laten weten dat het Bergse festival dit jaar vervalt.

Lees meer
ROOSENDAAL

Halve Marathon van Roosendaal uitgesteld tot volgend jaar

ROOSENDAAL - De Halve Marathon van Roosendaal gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft besloten het evenement uit te stellen tot volgend jaar. De Halve Marathon stond gepland voor 28 juni aanstaande. De nieuwe datum is zondag 27 juni 2021.

Lees meer
WOENSDRECHT

Nieuw raadslid voor PvdA gemeente Woensdrecht

WOENSDRECHT - De PvdA in Woensdrecht krijgt een nieuw gezicht in de raadsbankjes. Ruud Gaarkeuken gaat het sociaaldemocratische geluid van deze partij mede vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Lees meer
HALSTEREN

Fanfare verrast Frans en Ria op hun 80e verjaardag met serenade (video)

HALSTEREN - Frans Vos en Ria Willems uit Halsteren dachten dat hun 80e verjaardag stilletjes voorbij zou gaan vanwege de coronacrisis. Totdat 2 muzikanten van de fanfare Sint Cecilia Eensgezindheid onder hun balkon ‘Lang zal ze leven’ kwamen spelen.

Lees meer
WEST-BRABANT

Marcel steekt West-Brabanders hart onder riem met aangepaste Advertenfiets (video)

WEST-BRABANT - Normaal rijdt Marcel Goudswaard met een groot advertentiebord achter zijn elliptigo, een revalidatiefiets waarbij de fietser rechtop staat. Normaal fietst hij rond met advertenties, maar nu met een speciale tekst om mensen een hart onder de riem te steken in deze coronacrisistijd.

Lees meer
WEST-BRABANT

Politie waarschuwt: pas op voor Ierse klusjesmannen!

WEST-BRABANT - De politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen die in de regio hun werk aanbieden. Ze zeggen voordelig te werken, maar dat valt achteraf steeds tegen.

Lees meer
ROOSENDAAL/NISPEN

Kerken 4 middagen open voor het lopen langs de kruisweg

ROOSENDAAL/NISPEN - De Sint Norbertusparochie opent 4 middagen lang enkele kerken om gelovigen de kans te geven langs de kruisweg te lopen. De kruisweg vertelt het verhaal van de kruisiging van Jezus. Het is een belangrijk onderdeel van de viering van Pasen, het christelijke feest van de herrijzenis van Jezus.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Kleine brand op glazenwasserslift in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Er ontstond zondagavond bij de Groeshof flat een kleine brand in een glazenwasserslift. Er was om nog onbekende reden een emmer in brand gevlogen.

Lees meer
WEST-BRABANT

Een bedankje van Breda Airport voor de West-Brabantse zorgsector

WEST-BRABANT - Zondag cirkelde er een vliegtuigje met sleep boven een aantal ziekenhuizen in de regio. Het was een initiatief van Breda Airport, met een speciale boodschap aan de zorgverleners. Zij werden zo bedankt voor hun harde werk.

Lees meer
ROOSENDAAL

Dronken man gearresteerd voor doorrijden na ongeluk op A58

ROOSENDAAL - De politie heeft zaterdagnacht in Roosendaal een man gearresteerd. Hij zou dronken achter het stuur hebben gezeten en op de snelweg A58 schade hebben gereden aan zijn auto.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Halsternaar opnieuw opgepakt voor rijden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM - Op de Parallelweg in Bergen op Zoom is zaterdag een 24-jarige man uit Halsteren aangehouden omdat hij rondreed zonder een geldig rijbewijs te hebben. Dat was niet voor het eerst.

Lees meer
WEST-BRABANT

Laat je horen: stuur je videoboodschap naar ZuidWest (video)

WEST-BRABANT - Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Heel veel ouderen of mensen die ziek zijn kunnen nu geen of nauwelijks bezoek meer ontvangen. Het zal je maar overkomen om voor enige tijd de aanwezigheid en de omhelzing of knuffel van je kinderen, kleinkinderen, vrienden en kennissen te moeten missen.

Lees meer
WEST-BRABANT

Blije gezichten bij Bravis: eerste IC-patiënt met corona aan de beterende hand

WEST-BRABANT - In deze rare tijden, waar het ene nare corona-bericht over het andere struikelt, is het ook wel eens fijn om te lezen dat er dingen goed gaan. Of in ieder geval beter. De medewerkers van de Bravis IC-afdeling brachten vrijdagmiddag nieuws om blij van te worden. We delen het graag met je.

Lees meer
OSSENDRECHT

Boerderijwinkel als alternatief voor supermarkt (video)

OSSENDRECHT - Het strenge deurbeleid en de broodnodige maatregelen maken boodschappen doen er niet gezelliger op in de supermarkt. Boerderijwinkels roepen daarom op om voor een deel van de boodschappen streekproducten te kopen.

Lees meer

Pagina 1 van 332