Pagina 1 van 413

NISPEN

CDA en Roosendaalse Lijst vragen om aanvullende maatregelen in drijfzandgebied

NISPEN - Met het plaatsen van waarschuwingsborden en het herstellen van het drijfzandgebied aan de Molenbeek in Nispen is het ergste gevaar geweken. Zo lijkt het. Maar het CDA en de Roosendaalse Lijst zijn er nog niet gerust op. Volgens raadsleden Nicole Roeken en Marco Schillemans ontstaan ook onder het bruggetje regelmatig levensgevaarlijke situaties.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Dichtgespijkerd Bergen op Zoom heeft de dreiging vooral geschrokken doorstaan

BERGEN OP ZOOM - Met veel stress en zorgen, dat is vooral hoe Bergen op Zoom te lijden had onder de dreiging van rellen in de binnenstad. Hele rijen dichtgetimmerde winkelpanden waren daarvan het onwezenlijk ogende resultaat, dinsdagavond. Even leken de onlusten zich nog te verplaatsen naar Gageldonk maar ook daar bleef het betrekkelijk rustig.

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaal is er niet gerust op, ME staat klaar en patrouilleert

ROOSENDAAL - Of er directe signalen zijn voor nieuwe confrontaties dan wel het voorzorgsmaatregelen betreft, is niet duidelijk. Wel blijkt ook dinsdagavond de ME in Roosendaal in opperste staat van paraatheid te zijn.

Lees meer
WOUW

Wouw krijgt dit jaar een nieuwe brandweerkazerne

WOUW - Het is hard nodig en het heeft even geduurd, maar eindelijk is de kogel door de kerk: Wouw krijgt een nieuwe brandweerkazerne. Nog dit jaar wordt gestart met de bouw van de nieuwe kazerne aan de rand van De Hoogt, de nieuwbouwwijk aan de rand van Wouw die grenst aan de Plantagebaan.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergen op Zoom vreest voor rellen: ME staat paraat

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom houden gemeente en politie serieus rekening met rellen, als gevolg van berichten en oproepen die op social media rouleren. Volgens locoburgemeester Barry Jacobs wordt rekening gehouden "met alle scenario's", en staat de ME paraat. De laatste dagen zijn diverse steden in het land geteisterd door groepen relschoppers. Wie zich te buiten gaat aan geweld kan rekenen op forse boetes, zo waarschuwt Jacobs. "Ouders, hou uw kinders thuis."

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergen op Zoom deze keer aangewezen als plaats voor rellen (video)

BERGEN OP ZOOM - Op de inmiddels beruchte appgroepen en social media werd dinsdag Bergen op Zoom genoemd als plaats om actie te gaan voeren. Ondernemersvereniging Sterck vreest rellen en heeft de leden in de stad al gewaarschuwd. De eerste winkels hebben hun voorzorgsmaatregelen al genomen: onder meer de Zeeman, Sneakers en Jess&Lou spijkeren hun deuren volledig dicht.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM / BREDA

Zwemfunctie in gevaar: waterkwaliteit Binnenschelde móet beter dit jaar

BERGEN OP ZOOM / BREDA - De zwemwaterkwaliteit van de Binnenschelde moet dit jaar aantoonbaar verbeteren. Gebeurt dat niet, dan verliest de waterplas bij Bergen op Zoom de status van zwemwater. Dat heeft wethouder Van der Velden de Bergse gemeenteraad laten weten. Ook bij een gelijkblijvende waterkwaliteit in 2021 met de status 'aanvaardbaar' raakt de Binnenschelde de zwemfunctie kwijt, aldus Van der Velden, omdat het meerjarig metingsgemiddelde beneden de norm blijft: drie keer 'slecht' en twee keer 'aanvaardbaar'. Toch denkt de gemeente belangrijke verbeteringen te hebben doorgevoerd en wil met een nieuwe metingenreeks starten.

Lees meer
ROOSENDAAL

Aanhoudingen na rellen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Er zijn meerdere mensen aangehouden die direct of indirect te maken hadden met de rellen dan wel vernielingen in Roosendaal. De politie waarschuwt dat er ook via internet op oproerkraaiers wordt gejaagd.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL

Bergse burgemeester Petter met corona besmet in Bravis Roosendaal

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL - De Bergse burgemeester Frank Petter is vorige week met corona besmet, zeer waarschijnlijk tijdens zijn opname in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Dat heeft hij de ambtenaren en raadsleden laten weten. De burgervader liep het virus op tijdens een regulier darmonderzoek. Wethouder Patrick van der Velden is eveneens besmet, nadat hij bij Petter op ziekenbezoek is geweest.

Lees meer
OSSENDRECHT / ROTTERDAM

Roparun naar oktober, Ossendrecht doorkomstdorp zónder doorkomst (video)

OSSENDRECHT / ROTTERDAM - De Roparun wordt dit jaar niet met Pinksteren gehouden maar in het weekeinde van 2 en 3 okober. Voor Nick Michielsen, voorzitter van het Ossendrechtse doorkomstcomité CDRO, is dat een voordehandliggende keuze van de landelijke organisatie: er is door de lockdown en de coronabeperkingen nu té weinig voorbereidingstijd om de run dit voorjaar te houden. Desondanks blijft CDRO zich voorbereiden op een bijzonder jubileumjaar: het is 25 jaar geleden dat de eerste doorkomst door Ossendrecht kwam.

Lees meer
ROOSENDAAL

Auto brandt uit aan Rector Hellemonsstraat in Roosendaal

ROOSENDAAL - Maandagavond ging in Roosendaal een auto in vlammen op. Hoe het vuur kon ontstaan is vooralsnog onbekend.

Lees meer
ROOSENDAAL

Toch wat relletjes in Roosendaal, Jumbo sluit de deuren

ROOSENDAAL - Op social media en in diverse appgroepen werd maandag overdag gesproken van rellen en ‘protesten’ in een aantal Nederlandse steden. Roosendaal was er daar één van. Tot hele grote opstoten kwam het amper. Alleen bij de Evelindeflat ging het even echt mis.

Lees meer
Dossier Molenerf

Rechtbank maakt excuses voor gang van zaken rondom gesloopt molenerf

BREDA / HALSTEREN - Maandagmiddag diende in Breda de rechtszaak van de Vereniging Westbrabantse Molens vanwege de sloop van de bijgebouwen van de Antoniusmolen in Halsteren. Die wilden de erfgoedhoeders tegenhouden. De zitting was deels al pro forma geworden, omdat de panden vrijdag ineens tegen de vlakte gingen. Voor die gang van zaken bood de rechtbank excuses aan en dat is redelijk uniek.

Lees meer
ROOSENDAAL

Noodverordening centrum Roosendaal wegens aangekondige rellen

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden heeft een noodverordening afgekondigd voor het centrum van Roosendaal. Van maandag 17.00 uur tot dinsdag 04.30 uur is het verboden zonder reden in het centrum te zijn, je gezicht te bedekken, samen te scholen of vuurwerk en wapens bij je te dragen. Aanleiding voor de noodverordening zijn aangekondigde rellen. Relschoppers hebben via apps met elkaar afgesproken om vanaf 18.00 uur te komen rellen in Roosendaal.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Er geldt een avondklok. Dit is hoe Bergenaren het beleven (video)

BERGEN OP ZOOM - Een dag na de hevige rellen in Eindhoven, likt de stad zijn wonden. Niet alleen in Eindhoven liep het flink uit de hand, ook in Tilburg, Breda en Helmond werd er zondagmiddag én avond behoorlijk huisgehouden. In Bergen op Zoom bleef het rustig. Hoe kijken inwoners uit de stad terug op het eerste weekend van de avondklok? 

Lees meer
HEERLE

Belg belandt met auto ondersteboven in sloot bij Heerle

HEERLE - Een man uit België is maandagmiddag in Heerle gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk. In het buitengebied van Heerle is hij met de auto van de weg geraakt. De auto kwam ondersteboven in de sloot terecht. De man moest door de brandweer uit de auto worden gehaald.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Online boerekoolmaaltijd maken met de Gròòtste Boer en Steketee

BERGEN OP ZOOM - Fanatieke Krabben staan zaterdag 13 februari massaal in de keuken boerekool met worst te maken. De Bergenaren kunnen een speciale Boeremaaltijdboks bestellen en dan meedoen aan het Omroep Wana-programma 'Leut in de keuke'. In de Boeremaaltijdboks zitten niet alleen alle ingrediënten die je nodig hebt voor je stamppot. Je krijgt ook het gekleurde veldteken van 2021 en extra verrassingen.

Lees meer
ROOSENDAAL

Oproep om te plunderen in Roosendaal, gemeente neemt de zaak hoog op

ROOSENDAAL - Na de ongeregeldheden zondag in onder meer Eindhoven, Tilburg en Breda gaan er maandag verontrustende berichten rond in Roosendaal. Via berichtenkanaal Telegram wordt opgeroepen in de binnenstad te gaan plunderen. De gemeente is op de hoogte van de berichten en zit erbovenop.

Lees meer
WOUWSE PLANTAGE

Coronaproof carnaval: doe-het-zelf-tocht, online lunch en versierwedstrijd

WOUWSE PLANTAGE - De stichting Kindercarnaval de Mastepinne heeft een coronaproof carnavalsprogramma bedacht voor Wouwse Plantage. Inwoners kunnen meedoen aan een doe-het-zelf-tocht, een online lunch met dorpsgenoten en een huizenversierwedstrijd.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bedrijfskeet omver geduwd: beschadigde gasfles lekt gas

BERGEN OP ZOOM - Vandalen hebben zondagnacht een bedrijfskeet omver geduwd. Dat was aan de Meidoornlaan in Bergen op Zoom. De brandweer is ingeschakeld, omdat er een gaslucht hing rond de beschadigde keet. Er bleek een gasfles binnen te staan die beschadigd was geraakt.

Lees meer
OSSENDRECHT

Geen optocht, maar Ossendrechtse wagenbouwers bouwen door (video)

OSSENDRECHT - In een loods in Ossendrecht staan bouwclubs vol enthousiasme carnavalswagens te maken. Dat carnaval dit jaar is afgelast, houdt ze niet tegen. "Het is confronterend, maar we willen doorgaan met onze hobby uitoefenen", zegt Jordy de Dooij van bouwclub de Bokkerijders.

Lees meer

Pagina 1 van 413