Pagina 1 van 345

WEST-BRABANT / DEN HAAG

CDA roept op tot steun voor ondernemers grensstreek

WEST-BRABANT / DEN HAAG - Er zijn ondernemers die in Nederland een bedrijf hebben in grensgebieden, maar over de grens wonen in België of Duitsland. Tot nu toe konden zij op geen enkele corona-gerelateerde overheidssteun rekenen. Dat moet anders, vindt het CDA.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Fer (67) viert zijn Griekse vakantie dit jaar in zijn achtertuin (video)

BERGEN OP ZOOM - Wat doe je als de Griekse zon dit jaar toch een stap te ver blijkt? Je kunt gaan zitten mokken bij je opblaaszwembad met wat oude reisgidsen en een ouzootje. Maar je kunt ook je creativiteit aan het werk zetten, zoals Fer Geerts (67) uit Bergen op Zoom. Hij bouwde een maquette geïnspireerd op het Griekse eiland Santorini. Met een beetje fantasie waan je je in zijn achtertuin in het land van sirtaki en bouzouki.

Lees meer
WEST-BRABANT

Aantal huurders met problemen door coronacrisis valt mee

WEST-BRABANT - Woningcorporaties in de regio krijgen relatief weinig meldingen van huurders die hun huur niet kunnen betalen door de coronacrisis. Het gaat in totaal om ongeveer 200 huurders. Dat blijkt uit navraag bij de woningcorporaties Alwel, Stadlander en Woningstichting Woensdrecht. Huurders die in geldnood zijn gekomen, krijgen betalingsregelingen die aangepast worden aan hun persoonlijke situatie.

Lees meer
ROOSENDAAL

Kamperende woonwagenbewoners protesteren voor meer standplaatsen (video)

ROOSENDAAL - Woonwagenbewoners in Roosendaal protesteren voor meer standplaatsen in de gemeente. Ze vinden dat de gemeente Roosendaal hen aan het lijntje houdt en beloftes niet nakomt. Daarom hebben ze toercaravans en vouwwagens neergezet op Vierhoeven. Ze kamperen daar om aandacht te vragen voor het gebrek aan woonruimte in de gemeente Roosendaal.

Lees meer
WEST-BRABANT

Woensdrecht en Bergen op Zoom controleren op hondenbelasting

WEST-BRABANT - De gemeenten Woensdrecht en Bergen op Zoom houden de komende vijf maanden controles voor de hondenbelasting. Dat heeft de Woensdrechtse wethouder Henk Kielman dinsdag bekend gemaakt. De controles zijn meteen begonnen en lopen tot begin oktober.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Broers uit Bergen op Zoom maken pubquiz over Bassie en Adriaan (video)

BERGEN OP ZOOM - Binnenzitten door de coronacrisis maakt sommige mensen erg creatief. Zoals de broers Frans en Peter van Reijen uit Bergen op Zoom. Zij bedachten dat het hartstikke leuk zou zijn om een pubquiz te maken over hun jeugdhelden Bassie en Adriaan. En wat bleek: Bassie de clown en Adriaan de acrobaat vonden dat zo’n leuk idee, dat ze hebben meegeholpen. Ze zorgden er zelfs voor dat de broers de echte Bassie en Adriaan caravan konden gebruiken.

Lees meer
HOOGERHEIDE/STEENBERGEN

Zorgen om Bergse situatie in Steenbergen en Woensdrecht (video)

HOOGERHEIDE/STEENBERGEN - Politieke partijen in Steenbergen en Woensdrecht maken zich zorgen over de bezuinigingsplannen van de gemeente Bergen op Zoom. Buurgemeenten zijn onder meer bang voor gevolgen op sociaal en toeristisch gebied.

Lees meer
ROOSENDAAL

West-Brabantse musea gaan weer open: 'Nodige aanpassingen gedaan' (video)

ROOSENDAAL - Niet alleen horeca en bioscopen mogen de deuren weer openen, ook de musea gaan weer van start. Bij het Tongerlohuys in Roosendaal konden ze haast niet wachten om weer te beginnen. Met de nodige aanpassingen is het museum coronaproof gemaakt en kunnen bezoekers in tijdsblokken het museum bewonderen. Als kers op de taart is de lopende tentoonstelling, die vanwege het coronavirus na één week al werd stopgezet, verlengd tot en met eind augustus.

Lees meer
ROOSENDAAL

Subsidie voor Roosendaalse erfeigenaars die natuur ontwikkelen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal zoekt inwoners die hun erf willen opknappen, zodat er meer diersoorten kunnen leven. Er is subsidie voor de herinrichting van hun erf via ErvenPlus 2.0. Erven zijn belangrijke leefplaatsen voor bijvoorbeeld zwaluw, mus, uil en vleermuis.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Auto rijdt tegen gevel van dierenwinkel in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - De bestuurder van een Tesla is dinsdagmiddag tegen de gevel van een dierenwinkel aan de Huijbergseweg in Hoogerheide gereden.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Oproep gemeente: Kom niet naar Bergse Heide

BERGEN OP ZOOM - De gemeente heeft dinsdagmiddag laten weten dat recreatiegebied Bergse Heide per direct zo veel mogelijk op slot gaat, in ieder geval voor autoverkeer en parkeren. Aanleiding is de aanhoudende en volledig uit de hand gelopen drukte.

Lees meer
ROOSENDAAL

Twee mannen in Roosendaal aangehouden voor heling van scooter

ROOSENDAAL - Twee mannen zijn dinsdagochtend aangehouden op de Nieuwe Markt in Roosendaal. Het tweetal wordt verdacht van heling van een scooter.

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaalse hennepkwekerij ontmanteld

ROOSENDAAL - Op zaterdagavond is aan de Roosendaalse Toussaintlaan rond 23.00 een hennepkwekerij ontmanteld. De politie is er binnengevallen op basis van anonieme tips.

Lees meer
OSSENDRECHT

Twee gewonden bij ongeval met buggy in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Zaterdagavond vond aan het Hageland een ongeval met een buggy plaats, waarbij een kind en een volwassene gewond raakten. Er kwam een traumahelikopter aan te pas voor medische assistentie.

Lees meer
ROOSENDAAL

3 Weesgegroetjes en Hooihuis slaan handen ineen en openen terras Weij (video)

ROOSENDAAL - Terwijl alle horecazaken zowat staan te trappelen om te beginnen, moest café De 3 Weesgegroetjes in Roosendaal betreurd toekijken. Door de opgelegde anderhalvemeter-maatregel konden Haroun Hijman en Floor Bleijenberg hooguit acht mensen ontvangen, wat financieel niet rendabel is. Met Koen Bakker, bevriend collega-ondernemer van het Hooihuis, kunnen Haroun en Floor vrijdag 5 juni tóch beginnen. In de tuin van het leegstaande Koetshuis openen ze Weij.

Lees meer
ROOSENDAAL

Team Goudmijn verrast onbekenden met cadeaus en geld (video)

ROOSENDAAL - Als je zomaar ineens een cadeau vindt op je deurmat, of een envelopje met geld in je brievenbus, dan zou dat wel eens van Team Goudmijn kunnen zijn. Want deze Roosendaalse vriendenclub doet niets liever dan mensen blij maken met leuke verrassingen. Elke week gaan de leden van team Goudmijn op pad om aan volslagen vreemden gratis geld te geven.

Lees meer
ROOSENDAAL/WOUW

Kans erg klein dat kermissen Roosendaal en Wouw door kunnen gaan

ROOSENDAAL/WOUW - Het wordt een spannende zomer voor liefhebbers van de Roosendaalse en Wouwse kermis. De kans dat de kermissen door mogen gaan, is erg klein. Maar er is nog steeds een kans. Kermismanager Corné Kriesels van de gemeente Roosendaal houdt daarom het sein op groen: doorgaan met voorbereidingen tot alles zeker is.

Lees meer
ROOSENDAAL

Raad Roosendaal tevreden over gebied Bulkenaar rond nieuw Bravis

ROOSENDAAL - De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de plannen voor Bulkenaar. Bulkenaar is het gebied waar het nieuwe Bravis ziekenhuis moet komen. Rondom het ziekenhuis komt een landschapspark. De gemeente Roosendaal is blij met de goedkeuring van de gemeenteraad.

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaal: geen wapens, maar wel vier bodycams voor BOA’s

ROOSENDAAL - De BOA’s, Buitengewoon Opsporingsambtenaren, in Roosendaal krijgen vier bodycams. Wapens, zoals pepperspray, krijgen ze niet. Dat antwoord burgemeester Han van Midden op vragen van de Roosendaalse Lijst. De partij is blij dat er bodycams komen voor BOA’s. Bodycams zijn camera’s op het uniform die kunnen filmen wat BOA’s overkomt. De Roosendaalse Lijst hoopt dat het werk hierdoor veiliger wordt.

Lees meer
ROOSENDAAL

Politie zoekt in bossen bij Rucphen naar vermiste Jelle Leemans

ROOSENDAAL - In de bossen bij Rucphen heeft een rechercheteam van de politie woensdag onderzoek gedaan naar de verdwijning van Jelle Leemans. De Belg is als sinds 2013 vermist, maar het onderzoek loopt nog steeds. De politie vermoedt dat Leemans is vermoord.

Lees meer
OSSENDRECHT

Ossendrecht in beweging dankzij sportclinics (video)

OSSENDRECHT - Ossendrechtse sportondernemers slaan de handen ineen en bieden gratis sportclinics aan in het Eikelhof, variërend van bootcamp, zumba, parkour en lacrosse.

Lees meer

Pagina 1 van 345