Roosendaal

Geen toekomst voor Fietsvierdaagse Roosendaal

Raymon Mens Raymon Mens

De Fietsvierdaagse van Roosendaal houdt op te bestaan. De laatste editie wordt dit jaar van 12 tot en met 15 juni verreden. Rijwiel Toer Club Noord-Brabant (RTC) organiseerde de tocht de afgelopen 47 jaar, maar heeft besloten te stoppen.

De vereniging die het toerfietsen stimuleert heeft te maken met vergrijzing en dalend ledenaantal. Daarom wordt de club na de fietsvierdaagse van 2017 opgeheven. In een interview met Weekblad De Bode zegt bestuurslid Tillie Franken dat het aantal leden van 80 in de hoogtijdagen is teruggelopen naar 48. Dat heeft ook financiele gevolgen.

Op 12 juni kunnen deelnemers nog één keer genieten van de vierdaagse met een gevarieerde route langs Brabants mooiste wegen. Er zijn twee verschillende routes: een lange route van circa 30 km en een korte van ongeveer 15 km. Het is ook mogelijk om een startmoment in de ochtend of avond te kiezen.

De routes voeren dit jaar weer langs alle windstreken. Er is een rit richting Kruisland, maar ook naar Rucphen, Zundert en op de slotdag naar de Wouwse Plantage. De start en aankomst zijn bij Café-zaal Burgerhout, op de hoek van de Burgerhoutsestraat en de Strausslaan.

(Foto via: VVV Roosendaal)