Roosendaal

Bewonersenquête doet de ronde in Roosendaal

Redactie Redactie

Roosendaal is pas geleden uitgeroepen tot de gelukkigste gemeente van Noord-Brabant. Om dit zo te behouden wil de gemeente graag weten wat er onder de inwoners leeft. Daarom vraagt deze week de gemeente Roosendaal ongeveer 8.300 inwoners naar hun mening over de stad. De resultaten vergelijkt de gemeente met die van de jaren ervoor. Zo houdt de gemeente vinger aan de pols over wat er leeft. En stelt ze haar beleid bij als dat nodig is.

Sinds 2001 geeft de bewonersenquête de gemeente elke twee jaar inzicht in hoe Roosendalers denken over thema’s als veiligheid, gezondheid, meedoen, wonen en voorzieningen. Die resultaten gebruikt de gemeente om haar beleid te monitoren en ontwikkelen.

Dit jaar doet en deed de gemeente twee verschillende oproepen aan inwoners om hun mening over Roosendaal te geven: het burgerakkoord en de bewonersenquête. Dit zijn twee verschillende onderzoeken. Bij het burgerakkoord gaven inwoners zelf aan welke thema’s zij belangrijk vinden. Iedereen kon input leveren. Vorige week zijn de belangrijkste drie thema’s bekendgemaakt: veiligheid, openbaar groen en zorg & ondersteuning. De gemeenteraad gaat samen met inwoners aan de slag rond deze onderwerpen.

Deelnemers maken kans op cadeaubonnen van Indoor Skydive, Schouwburg De Kring, Bioscoop City of een VVV-bon. In het najaar worden de resultaten bekend gemaakt.