Roosendaal

Opnieuw sluiting pand in Roosendaal vanwege drugsvondst

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Burgemeester Niederer van de gemeente Roosendaal heeft opnieuw een pand gesloten in de strijd tegen drugs. Dit keer gaat het om een bedrijfspand aan de Ettenseweg. In het gebouw werden onlangs een forse partij softdrugs en wapens gevonden.

De politie stuitte tijdens een strafrechtelijk onderzoek op de drugs en wapens. Op 9 mei werd het bedrijfspand binnengevallen. Er werden drie auto’s aangetroffen die geprepareerd waren met verborgen ruimten. Ruim twaalf kilo hennep en ruim negen kilo hasj werden in beslag genomen. De politie trof ook een aantal wapens aan, waaronder een pistool, een zwart uitklapbaar mes en twee ploertendoders.

Burgemeester Jacques Niederer: “Een combinatie van grote partijen drugs en het bezit van wapens duidt op georganiseerde drugscriminaliteit. En dat accepteren we in de gemeente Roosendaal niet. Samen met onze drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst treden we direct op. Vandaar deze sluiting voor de duur van zes maanden. We willen op deze manier de leefbaarheid voor en veiligheid van onze inwoners beschermen”.

Het bedrijfspand wordt op 10 juli gesloten. Op 10 januari 2018 mag het pand weer gebruikt worden.