Huijbergen

Aanleg nieuwe velden Vivoo eindelijk gestart

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er is jaren over gesproken, en daarna duurde het nog ruim anderhalf jaar voordat de werkzaamheden zouden beginnen. De werkzaamheden van de aanleg van de nieuwe velden bij voetbalvereniging Vivoo in Huijbergen zijn eindelijk begonnen. De voorbereidingen zijn niet zonder slag of stoot gegaan. “Het is echt tot de laatste minuut spannend gebleven.”

Het gebeurde in december 2022: de kraan stond klaar om de velden op de schop te nemen. De werkzaamheden konden beginnen. En toen ging het tóch niet door. Volgens de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant moest er namelijk éérst onderzoek gedaan worden naar de vliegroutes en voedselplekken van vleermuizen in de buurt. Dat onderzoek startte in april 2023 en duurde tot oktober 2023. En dus werd de verbouwing een jaar uitgesteld.

“Daardoor is het echt tot de laatste minuut spannend gebleven”, vertelt Vivoo-voorzitter Rob de Rond. Maar nu kan het echt niet meer gestopt worden. De hekken zijn weg, het veld is kaal en de eerste grond is uitgegraven. “Na zeventien jaar is het eindelijk gebeurd. We hopen in ieder geval dat de velden vóór het nieuwe voetbalseizoen begint, klaar zijn voor gebruik”, aldus de voorzitter. “We zijn in ieder geval nu al apetrots.”

Twee fases

Er komen twee nieuwe voetbalvelden op het terrein. Beide van kunstgras. “Dat is gewoon wat praktischer dan grasvelden. Het is steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die twee keer per week het veld willen lijnen en de reclameborden willen schoonmaken. Bovendien wordt er intensief gebruik gemaakt van de velden, daar is kunstgras beter tegen bestemd.”

Dit is hoe de nieuwe velden eruit gaat zien (afbeelding: gemeente Woensdrecht)

Wanneer de velden klaar zijn voor gebruik, is het tijd voor deel twee. Dan verdwijnen de kantine en kleedkamers, en komt er een compleet nieuw gebouw voor terug. Wanneer deze werkzaamheden beginnen, kunnen er tijdelijk geen thuiswedstrijden gespeeld worden bij de club. Deze zullen dan bij voetbalclubs in de buurt gespeeld moeten worden. “De trainingen geven we wel zoveel mogelijk bij Vivoo, zodat de kinderen gewoon op hun fiets naar de training kunnen komen.” Als alles volgens plan verloopt, is tijdens de winterstop van 2025/2026 het nieuwe gebouw klaar voor gebruik.

Woningbouw

Ook de gemeente Woensdrecht is blij dat de werkzaamheden eindelijk zijn begonnen, meent wethouder Rainier Schuurbiers. “Het is belangrijk dat alle kernen hun eigen faciliteiten hebben. Daar hoort een goede voetbalclub bij.” Het huidige kunstgrasveld naast de club, dat langs de weg ligt, zal verdwijnen. “Daar komen woningen”, vervolgt de wethouder. Hoe die eruit gaan zien is nog niet bekend. “Op basis van een behoefteonderzoek gaan we beslissen wat Huijbergen nodig heeft.” Er staan tien kavels gepland op de locatie. Deze zullen vanaf 2026 gebouwd gaan worden.

Nieuwbouw vv Vivoo Huijbergen
Een 3D impressie van de nieuwe kantine en kleedkamers (afbeelding: Vivoo)
Nieuwbouw vv Vivoo Huijbergen
Vanuit het nieuwe gebouw is dit het uitzicht op het hoofdveld (afbeelding: Vivoo)
Nieuwbouw vv Vivoo Huijbergen
Een 3D impressie van de nieuwe kantine en kleedkamers (afbeelding: Vivoo)
Lees ook: Vivoo krijgt (eindelijk) nieuwe kantine, kleedkamers en grasvelden Lees ook: Nog geen nieuwe kantine en kleedkamers voor Vivoo, maar wel bomen en struiken