Bergen op Zoom

Bergse Julia maakt K3 alweer een jaar compleet: ‘Podium is mijn tweede thuis’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Optredens in het Sportpaleis, een tour door Nederland en België en een drukbezochte signeersessie in haar woonplaats Bergen op Zoom. Het kan niet op voor Julia Boschman (20). De Bergse maakt het Studio 100-trio K3 inmiddels alweer een jaar compleet, na het vertrek van haar voorgangster Klaasje Meijer. Ze vertelt hoe ze haar eerste jaar heeft ervaren en hoe de regionale musicalverenigingen haar klaarstoomden voor het grote podium. “Mijn hart ligt bij optreden.”

De finale van K2 zoekt K3 voelt voor de Bergse als de dag van gisteren. “Maar wow, we hebben echt al veel gedaan samen”, vertelt ze trots. Onlangs kwam het nieuwe album Vleugels uit, dat al een gouden plaat heeft gewonnen.

‘Heel bijzonder optreden’

Haar debuut binnen K3 ging overigens niet zonder slag of stoot. De Grote Sinterklaasshow en de Studio 100 Rewind Party in het Sportpaleis werden namelijk op het laatste moment geannuleerd. “Daar keek ze wel heel erg naar uit”, blikt haar collega Marthe De Pillecyn (26) terug. “Helaas ging het feestje, vanwege aangescherpte coronamaatregelen, aan haar neus voorbij.”

Flink balen dus voor Julia, maar een aantal maanden later mocht ze het podium van de Antwerpse evenementenhal eindelijk betreden, tijdens de Foute Party van Q-Music. De ‘stuiterbal’ houdt ervan om druk in de weer te zijn. “Dat kan in K3 allemaal!”

Het hoogtepunt van haar eerste jaar bij K3, vindt Julia toch wel het liveconcert in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. “We hadden de hele setlist zelf bedacht en er nieuwe nummers ingestoken, die we nog nooit met zijn drieën hadden gedaan. Dat was een heel bijzonder optreden.”

Podiumvrees

Ze vond snel haar plekje naast Hanne Verbruggen (28) en Marthe . “Zij hebben me goed meegesleurd: you got this!

Toen Julia nog in de race zat bij K2 zoekt K3, vertelde ze namelijk aan ZuidWest Update dat ze gewend is om op het podium te staan, maar dat ze zich hier vaak achter een rol verborg. Zo was ze onder meer te zien in Ciske de Rat van de Bergse musicalvereniging BOV en speelde ze prinses Yasmine in Aladdin van Stichting JONG! Theater uit Roosendaal. “Toen was ik veel verlegener en minder ontspannen op het podium als dat ik dat nu durf te zijn.”

Inmiddels is die podiumvrees verdwenen en is ze helemaal comfortabel op de bühne. “Bij K3 heb ik die spanning helemaal los kunnen laten. Natuurlijk ben je net een andere Julia op het podium dan ernaast, maar het voelt als een tweede thuis.” Het komende jaar spreidt ze haar vleugels verder uit binnen de meidengroep. “Dit is echt wat mij gelukkig maakt!”

Nog meer weten over Julia’s eerste jaar bij K3? VTM zendt sinds zaterdag de realityserie K3: Eén jaar later uit. Hierin worden Julia, Hanne en Marthe gevolgd tijdens de Kom Erbij- en zomertour en hun opnames voor The Voice Kids en de Mango Mango-videoclip. Daarnaast komt de zwangerschap van de inmiddels bevallen Hanne aan bod, die momenteel wordt vervangen door de Brabantse Diede van den Heuvel.

Lees ook: Julia strijdt om een plekje in K3: ‘Dit is een meisjesdroom die uitkomt’ Lees ook: Julia is klaar om het nieuwe K3’tje te worden: ‘Rust? Ga toch weg’ Lees ook: Bergse Julia is het derde K3’tje: ‘Juiste gevoel bij Julia’ Lees ook: Onderscheiding voor Julia tijdens K3-bezoekje aan ‘haar’ Bergen op Zoom Lees ook: Lange rijen voor signeersessie K3 bij Bergse platenzaak De Waterput