Etten-Leur

Brabantpark in Etten-Leur trilt op z’n grondvesten op uitverkocht festival Just Dance

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Ondanks dat het weer niet de hele dag mee zit, laten de festivalgangers van Just Dance zich niet tegenhouden. Het festival is uitverkocht. Zelfs nu het feest haar grootste editie ooit kent. Dit jaar is er met de komst van de nieuwe classicsarea óver de grenzen van het Brabantpark gegaan.

“Het is weer ontzettend gezellig”, laat een vriendengroep weten die al jaren het festival bezoekt. “De muziek is leuk, de mensen zijn gezellig en de nieuwe area is een hele goede toevoeging”, vertelt een andere bezoeker.

Hoe later het is op de middag, hoe drukker het wordt op het festivalterrein. “Toen wij begonnen met het terrein uit te zetten, waren we eigenlijk al volledig uitverkocht. Het gevoel wat je daarvan krijgt, kun je gewoon niet omschrijven. Dat is bijzonder”, zegt organisator Roel van Nunen.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Just Dance Etten-Leur podium
Just Dance brengt heel wat mensen op de been in Etten-Leur en omstreken.

Naast het hoofdpodium met daarop John West, DJ La Fuente en Gerard Joling, kent het evenement nu twee stages. “Natuurlijk is het spannend om een nieuwe area te openen, maar we hebben er vooral erg veel zin in”, vertelt medeorganisator Joep van Oosterhout. Door de speakers, die zelfs in de bomen hangen, klinken keiharde classics. Het park trilt op z’n grondvesten. “Dit is toch supergaaf! Hier kom je als bezoeker voor”, zegt een festivalganger die in de nieuwe area staat.

Aan de kaartverkoop merkt het duo ook dat er veel animo is voor de nieuwe area. “We zien dat de muziekstijl leeft hier in de regio. De mensen kunnen nu van de ene naar de andere muziekstijl overlopen. We denken dat dit een aanvulling is”, legt van Nunen uit.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Nieuwe area Just Dance Etten-Leur
De nieuwe area wordt goed bezocht.

Gaaf

In het dagelijkse leven zijn de organisatoren goede vrienden. “Het werkt gewoon heel goed tussen ons. We hebben maar één woord nodig van elkaar en we weten wat de bedoeling is.”

Dit jaar kwam ook een droom van Van Oosterhout uit. Naast dat hij graag Guus Meeuwis naar Just Dance wil halen, wilde hij ook graag een reuzenrad op het festival. Dat laatste is gelukt. “Zoiets is gewoon gaaf om neer te zetten, net zoals je Gerard Joling op je festival kan boeken”, vertelt hij trots. Naast de organisator is ook het publiek weg van Gerard Joling. “Ik kom speciaal voor Gerard”, een antwoord wat door meerdere mensen gegeven wordt, als er gevraagd wordt voor wie zij nou eigenlijk komen.

Nieuwtje

Als de editie van dit jaar voorbij is, kijken de organisatoren alweer vooruit. “We hebben een heel groot plan in de ijskast staan. Alleen is dit nog wel een beetje afhankelijk van de stroomaansluiting in het Brabantpark”, legt van Oosterhout uit. Volgens hem wil de gemeente Etten-Leur van het Brabantpark nog meer hét evenemententerrein van de gemeente maken.

In samenwerking met het wintercircus willen de heren een winterevenement organiseren, waardoor de bezoekers zich nog meer kunnen laten onderdompelen in de winterse sferen. “Het evenement zal wat te maken hebben met een biertje en muziek”, laat van Oosterhout doorschemeren.

Just Dance Etten-Leur 2024
Bezoekers gaan bij elkaar op de schouders tijdens een set van DJ Jozz.
Lees ook: Jeroen van der Boom zet Etten-Leur op z’n kop tijdens Just Dance: ‘Supertof om hier te staan!’