Bergen op Zoom

Burgemeester Bergen op Zoom: ‘Elke stem telt!’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Nog voordat de zon opkwam, gingen woensdagochtend de stemlocaties al open. Vanaf half acht kon iedereen zijn stem uitbrengen op één van de 26 partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De burgemeester van Bergen op Zoom was er ook vroeg bij, en stemde samen met leden van de jeugdraad.

In het bijzijn van de jeugdraad bracht burgemeester Margo Mulder haar stem uit in de Anton van Duinkerkenschool aan de Smitsstraat 29  in Bergen op Zoom. “Dat was heel leuk want er was ook een jongeman bij die nu voor de eerste keer ging stemmen. Een heel bijzonder moment”, zei ze.

Mensen die in de gemeente Bergen op Zoom wonen, kunnen bij één van de dertig stembureaus in de gemeente hun stem uitbrengen. De stembureaus zijn geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur.

De doorloop op de verschillende stemlocaties zit er al goed in, merkt de burgemeester op. “Bij de Anton van Duinkerkenschool stonden er om half acht al gelijk mensen voor de deur. In het stadhuis is er ook al een goede doorloop.” Mulder is van plan om vandaag alle stemlocaties te bezoeken. De gemeente Bergen op Zoom houdt een liveblog bij over de Tweede Kamerverkiezing.

Mulder hoopt dat veel mensen hun stem gaan uitbrengen. “Het is een groot goed dat je gebruik kunt maken van je stem. Dus ik hoop ook echt dat iedereen in Bergen op Zoom z’n stem gaat uitbrengen, want elke stem telt!”

Lees ook: Welke thema’s vinden kiezers belangrijk deze verkiezing?