Bergen op Zoom

Hoogste punt Gageldonk-West bereikt: ‘Kers op de taart’

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Donderdagmiddag werd de vlag gehesen in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom. Dat gebeurde ter ere van het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van het woon- en winkelcentrum.

De trots was af te lezen op vele gezichten tijdens de viering van het bereiken van het hoogste punt in het Gageldonk-West-project. De vlag met daarop de tekst ‘het centrum Gageldonk’ werd donderdag als symbolische handeling gehesen door de toekomstige bewoners van de Bergse wijk.

Ook vastgoeddirecteur Stefan van Loon (Stadlander) proostte op een mooie toekomst voor de wijk. “Je kan hier straks gewoon weer naar de supermarkt, de huisarts of de fysio. Als bewoner is alles op loopafstand te vinden.” De directeur noemt in zijn toespraak voor de aanwezigen het bereiken van het hoogste punt de kers op de taart.

Samenwerking

Bij het ontwerpen en bouwen van de nieuwe wijk zijn aardig wat partners betrokken; woningcorporatie Stadlander, vastgoedmanager Rialto en hoofdaannemer Lithos. Van Loon ziet het samenwerken tussen verschillende partijen altijd als een uitdaging. “Wij hebben partijen gezocht die ons kunnen helpen met het trekken van bijvoorbeeld supermarktenorganisaties, winkels en huisartsen. Dat is de kracht die wij hier benut hebben”, constateert de directeur.

Opfrissen

Stadlander is al ruim 10 jaar bezig met het opfrissen van de wijk. “In het begin moesten we het vertrouwen van de inwoners winnen. Ze dachten ‘eerst zien, dan geloven’. Nu we bezig zijn, zie je dat het geloof in de wijk komt. Mensen zien dat Gageldonk aan het veranderen is en we krijgen veel positieve feedback.”

Kwaliteitsimpuls

Dat er eind dit jaar een volledig winkelcentrum klaar zal staan, is voor nu nog lastig te geloven. Het aanzicht bestaat voor nu uit een grijs blok omringt door stijgers. “Daarachter beginnen al wel erg mooie gevels te verschijnen. Een robuust pand met een groot parkeerterrein. Zowel aan de voor- als parkeerzijde is er veel groen voor de bewoners”, vertelt Kees Schipper, directeur van Rialto. “Een mooie kwaliteitsimpuls voor de wijk.”