Bergen op Zoom

Dansmarathon en muzikale optredens tijdens benefietconcert voor Turkije en Syrië

Mocro Maffia actrice Sinem Kavus is één van de sprekers van het benefiet.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De natuurramp in Turkije en Syrië is niemand ontgaan. Ook Volkan Tasdan, Kubilay Kaya en Gebouw-T in Bergen op Zoom niet. Ze wilden iets doen, hun steentje bijdragen. Maar wat? En hoe? Gezamenlijk zijn ze eruit gekomen: een dansmarathon, gevolgd door een benefietconcert in Gebouw-T.

“De afgelopen weken hebben we gezien hoe Turkije en Syrië slachtoffer zijn geworden van meerdere verwoestende aardbevingen”, schrijven de organisatoren. “De nieuwsberichten en beelden van slachtoffers die onder het puin vandaan worden gehaald, en hele steden die verwoest zijn, staan op het netvlies gebrand.” De slachtoffers hebben hulp nodig, vinden ze. En die willen de organisatoren bieden in de vorm van een gelddonatie aan Giro555.

Harten in Turkije en Syrië

Kubilay Kaya is muzikant, Volkan Tasdan is dansinstructeur. “We hopen met deze actie, op onze eigen manier, een steentje bij te kunnen dragen”, vertelt Kaya. “En we hopen op een luchtige manier aandacht te creëren voor een grote ramp.” Kaya hoopt ook met de actie te laten zien hoe mooi het is om anderen te helpen. “Kunst verbindt. Het laat je nadenken over dingen. Met zowel de dansmarathon als het benefietconcert willen we een leuke dag organiseren, maar waarbij we met onze harten in Turkije en Syrië zijn.”

Grote namen

Er komen verschillende grote namen naar het concert. Bijvoorbeeld Sinem Kavus, bekend van onder andere Mocro Maffia. Kavus presenteert de avond. Maar ook Moccro Maffia-collega Sidar Toksöz is aanwezig. Samen met artiesten Naaz, Meral Polat, Bongloard, Nienke Dingemans, Tape Toy, Ciao Lucifer en Selin & Pelin Karar. “Iedereen komt hier geheel belangeloos naartoe. Hulp komt van alle kanten. Wat normaal een organisatie van maanden is, doen we nu in korte tijd. Het is geweldig om te zien hoe betrokken iedereen is”, aldus Kaya.

Zondag 5 maart begint de dansmarathon om 15:00 uur, de toegang hiervoor is gratis. Diezelfde middag zijn er zangoptredens door Soundhouse Academy. ‘s Avonds is het benefietconcert, dat om 19:00 uur begint. Alle ticket- en donatie inkomsten, en de winst van de bar, worden gedoneerd aan Giro555.