Bergen op Zoom

Basisschool De Grebbe uit Bergen op Zoom haalt bijna 3000 euro op voor Syrië en Turkije

Veel leerlingen van de Grebbe hebben familieleden en/of kennissen in de getroffen gebieden wonen. Deze jongens wilden hun steun betuigen.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De leerlingen van basisschool De Grebbe in Bergen op Zoom hebben bijna drieduizend euro opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. “Dit is echt veel meer dan we hadden durven verwachten!”

Het initiatief om geld in te zamelen kwam vanuit de leerlingen zelf, vertelt directrice Lia Dam. “Er hebben echt kinderen gehuild in de klas, toen ze hoorden van de aardbeving.” En dus kwamen ze in actie. De 207 leerlingen zijn massaal langs de deuren gegaan om lege flessen in te zamelen. Alleen groep 8 had al 1200 euro aan lege flessen ingezameld. “Maar naast lege flessen, hebben we ook ontzettend veel gelddonaties gekregen.”

Vanmorgen kwam er een leerling nog 80 cent doneren.

Zo kwam er bijvoorbeeld een leraar met een envelop waar honderd euro inzat naar Dam toe. “Die had hij gekregen van een moeder van één van onze leerlingen. Wat een bedrag hè.” De inzameling begon woensdag 8 februari, donderdag de 16e zijn alle flessen ingeleverd. “Maar vrijdagmorgen kwam er nog een leerling 80 cent naar me brengen. Dat had hij nog over.”

Een ongelofelijk bedrag!

Vrijdagochtend is het eindbedrag bekendgemaakt. Wethouder Hans Peter Verroen had de eer om dit te doen. “Een ongelofelijk bedrag!”, riep hij toen hij het doek van het bord trok. “Jullie hebben 2955,50 euro opgehaald!” De leerlingen joelden van trots. Her en der werden vlaggen omhoog gehouden in de aula.

Verroen is meer dan trots op de leerlingen. “Het is een vreselijke ramp. Maar dat zij gelijk besluiten dat ze actie moeten ondernemen, dat is bijzonder. Ik vind het echt een eer om hier bij te mogen zijn.” Het volledige bedrag wordt overgemaakt naar GIRO555.

Lees ook: Vijf volle bestelbussen hulpgoederen naar vliegveld Eindhoven: ‘De betrokkenheid is echt énorm’ Lees ook: Groene Moskee stopt inzameling na één dag, maar hulp gaat door met broodjes Lees ook: Twee vliegtuigen met hulpgoederen voor Turkije vertrekken vanaf Woensdrecht