Huijbergen

Wim uit Huijbergen doneert tienduizend eieren voor slachtoffers aardbeving

Foto ter illustratie: Erol Ahmed | Unsplash

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

“In één klap is een half land verdwenen”, aldus Wim van Hooijdonk uit Huijbergen. Hij vond de beelden van de aardbeving in Syrië en Turkije onwerkelijk. Daarom besloot de pluimveehouder, die veel Turkse klanten heeft, direct in actie te komen. “Alle beetjes helpen.”

Het idee kwam van zijn vrouw Annelies. Wims zwager en schoonzus werken namelijk voor een transportbedrijf in Hoogerheide, waar ook twee Turkse mensen werken. Zij wilden daarom hulpgoederen naar het rampgebied brengen. “Toen mijn schoonzus vroeg of wij ook wat wilden doneren, riep mijn vrouw direct: ‘Neem maar eieren mee!’”, aldus Wim.

Het meenemen van levensmiddelen naar de Turkse grens is daarentegen niet zo makkelijk. Zodoende bedacht een van de chauffeurs, die uit Rotterdam komt, om de eieren dan maar te verkopen bij de Mevlana-moskee in de havenstad.

Druppel op gloeiende plaat

Daar werden onlangs de eerste vijfduizend eieren verkocht. “De intentie was om tien euro per dertig eieren te vragen, maar ik weet niet hoeveel er uiteindelijk is opgehaald.” Aankomende week worden de overige vijfduizend eieren verkocht.

De Turkse gemeenschap in Rotterdam reageerde enorm positief op het initiatief van de Huijbergenaar.“Ik ben wel tien keer bedankt door de mensen van de moskee voor deze bijdrage. Het is een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen.”

Lees ook: Twee vliegtuigen met hulpgoederen voor Turkije vertrekken vanaf Woensdrecht Lees ook: Groene Moskee stopt inzameling na één dag, maar hulp gaat door met broodjes Lees ook: Vijf volle bestelbussen hulpgoederen naar vliegveld Eindhoven: ‘De betrokkenheid is echt énorm’ Lees ook: Bergen op Zoom doneert aan het getroffen Turkije en Syrië: ‘Alle hulp is welkom’