Etten-Leur

Etten-Leur hijst geen veteranenvlag, maar houdt bijeenkomst voor lokale veteranen

Veteranenvlag (foto: Ministerie van Defensie)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Etten-Leur gaat op Nationale Veteranendag niet de speciale veteranenvlag hijsen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van Ons Etten-Leur. Nationale Veteranendag is elk jaar in juni. De gemeente vindt dat ze al genoeg doet om waardering en respect te tonen voor oud-strijders. Want Etten-Leur houdt elk jaar een extra bijeenkomst voor alle veteranen uit de eigen gemeente. Die bijeenkomst is dit jaar op vrijdag 27 oktober.

De gemeente Etten-Leur houdt de eigen bijeenkomst expres pas in het najaar. Want dan kunnen de veteranen in juni gewoon naar de landelijke bijeenkomst en activiteiten. Maar speciaal daarvoor de veteranenvlag hijsen, zit er niet in. “Wij besteden op een andere manier voldoende aandacht aan de veteranendag door het organiseren van een bijeenkomst voor de in Etten-Leur woonachtige veteranen,” schrijven burgemeester en wethouders aan Ons Etten-Leur.

Veteranen uit de gemeente Etten-Leur kunnen op vrijdag 27 oktober samenkomen in cultuurhuis De Nobelaer. “Dit doen wij om onze waardering en respect te tonen voor onze veteranen in het algemeen en die in Etten-Leur woonachtig in het bijzonder die zich onder zware en gevaarlijke omstandigheden hebben ingezet ten dienste van vrijheid, vrede en veiligheid,” laat de gemeente weten.

Lees ook: Veteranen krijgen op vliegbasis Woensdrecht een blik in de toekomst