Etten-Leur

Etten-Leur vraagt inwoners en ondernemers over leven en werken in de gemeente

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Etten-Leur vraagt aan inwoners en ondernemers wat ze vinden van het leven en werken in de gemeente. Er is een burgerpeiling voor de inwoners en een ondernemerspeiling voor bedrijven en ondernemers. De gemeente Etten-Leur heeft 6.000 inwoners gekozen via een steekproef. Zij hebben een uitnodiging gekregen om een vragenlijst in te vullen. Maar ook andere geïnteresseerde inwoners kunnen meedoen. Ondernemers hebben een uitnodigingskaart gekregen, maar ook zij kunnen zelf een online vragenlijst invullen.

De gemeente Etten-Leur hoopt dat er veel mensen meedoen aan één van de twee vragenlijsten. “Beide peilingen worden door externe, onafhankelijke onderzoeksbureaus uitgevoerd,” aldus de gemeente. “Ook deze keer hopen we op veel input en een hoge respons.” Er zijn 6.000 inwoners uitgenodigd om mee te doen. Maar ook zonder uitnodiging kun je een enquête invullen. De burgerpeiling van Etten-Leur staat online, net als de ondernemerspeiling.

Gemeente: wat doen we goed, wat kan beter?

Inwoners krijgen vragen over hun leven in de gemeente Etten-Leur. Ze kunnen bijvoorbeeld aangeven of ze zich veilig voelen in hun buurt, wat ze vinden van het groenonderhoud en waar ze in hun dagelijks leven tegenaan lopen. “Als gemeente horen we graag hoe inwoners denken over hun buurt, de gemeente en zijn diensten,” aldus de gemeente. “Is er hulp als dat nodig is? En betrekt de gemeente hen voldoende bij plannen?”

Ondernemers hebben een uitnodigingskaart gekregen van de gemeente Etten-Leur. Zij kunnen aangeven wat ze vinden van de dienstverlening van de gemeente en het ondernemersklimaat. “Ook wordt gevraagd naar uiteenlopende onderwerpen, zoals de bedrijfsomgeving, de relatie met de gemeente, duurzaamheid en het economisch beleid,” legt de gemeente uit. “We zijn benieuwd naar hoe onze ondernemers onze inzet waarderen, maar ook waar we weer verder mee aan de slag kunnen en moeten.”

Resultaten bekend in augustus en september

Inwoners kunnen hun vragenlijst invullen en inzenden tot 25 juni. Ondernemers moeten dat al uiterlijk 23 juni hebben gedaan. De resultaten komen niet tegelijk. Want de resultaten van de burgerpeiling komen in augustus. En die van de ondernemerspeiling pas in september. Daarna gaat de gemeente Etten-Leur aan de slag met die uitkomst. Op de website Waar staat je gemeente komen de resultaten ook te staan.

Lees ook: Proef Etten-Leur: ontbijt thuisbezorgd, zodat kinderen zonder honger naar school kunnen