Bergen op Zoom

Explosief tussen aardappelen gevonden in Bergen op Zoom

Het explosief dat een anoniem persoon tussen een lading aardappelen vond in Bergen op Zoom. © Handhaving Bergen op Zoom

Maarten Elst Maarten Elst

Een opmerkelijke vondst in de omgeving van Bergen op Zoom. Een anoniem persoon trof tussen een geloste vracht aardappelen een voorwerp aan dat niet tussen de lading hoorde. Dat meldt Handhaving Bergen op Zoom op Instagram. Maandagochtend heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een explosief uit de Eerste Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Het is nog niet bekend om wat voor type explosief het gaat. Kort na het onschadelijk maken van het explosief hebben de aanwezige BOA’s van de gemeente de omgeving weer vrijgemaakt.

Een nog onbekend persoon zag bij een controle wel een heel bijzondere aardappel tussen de lading aardappelen. De EOD is ter plaatse gekomen om het explosief onschadelijk te maken. Volgens de politie zou het gaan om een explosief uit de Eerste Wereldoorlog. Om wat voor type explosief het gaat, is niet bekendgemaakt.

Omgeving afgezet

BOA’s van de gemeente Bergen op Zoom schoten de EOD te hulp. Ze kwamen ter plaatse om de omgeving af te zetten. Na het onschadelijk maken is de omgeving weer vrijgemaakt.