Bergen op Zoom

Finalisten T-Strijd worden vrijdag bekend gemaakt op ZuidWest FM

Promotiefoto van Floyd and the Barbers

Eén van de kanshebbers: Floyd and the Barbers (foto: Jessy Roosendaal)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het ZuidWest-radioprogramma T-On-Air maakt vrijdag de finalisten bekend van de muziekwedstrijd T-Strijd. Het is de tiende keer dat Gebouw-T in Bergen op Zoom de wedstrijd organiseert. De voorrondes waren dit jaar allemaal online. De jury kiest twee acts die door mogen naar de finale. Het publiek kiest de derde. Stemmen kan nog tot en met vrijdag.

Het is een spannende week voor de acht bands en artiesten die meedoen aan T-Strijd, want het stemmen is begonnen. De afgelopen twee weken heeft Gebouw-T de optredens van de deelnemers online uitgezonden. En nu is het aan het publiek om een favoriet te kiezen. Dat kan tot en met vrijdag via de website van Gebouw-T. De act met de meeste stemmen mag door naar de finale. De jury kiest de andere twee finaleplaatsen.

Muziek uit tien jaar T-Strijd

ZuidWest FM mag vrijdag de finalisten bekend maken. Dat gebeurt in het radioprogramma T-On-Air. Dan zijn de juryleden Cindy Matthijssen en Karin Leijs te gast. Zij vertellen over de tien jaar T-Strijd, over de wedstrijd in coronatijd en over de nieuwe juryleden. Het programma laat muziek horen uit de afgelopen tien jaar van T-Strijd en natuurlijk is er de uitslag van de voorrondes. T-On-Air gaat de finalisten live bellen om ze te vertellen dat ze door zijn.

De acht kanshebbers zijn Everyday Robots, Hvalross, Floyd & The Barbers, Winson Blue, Designer Violence, Mazzy, Nova Novella en Waested. Drie van hen mogen door naar de finale. Het radioprogramma T-On-Air is vrijdag te beluisteren van 21.00 uur tot 23.00 uur op ZuidWest FM.

Lees ook: Voorrondes muziekwedstrijd T-Strijd online, finale hopelijk in najaar live