Bergen op Zoom

Foutje bedankt! CDA Rotterdam promoot per ongeluk Bergen op Zoom

Foto: CDA Bergen op Zoom (Stefaan Verheugt)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In Rotterdam hangen, zoals waarschijnlijk in iedere gemeente, verkiezingsposters van het CDA. Op zich niets bijzonders. Op één ding na, een deel van deze posters laat de skyline van Bergen op Zoom zien.

Recent nog maakten een aantal Bergse ondernemers en politici zich druk over het feit dat de gemeente weinig meer doet aan citymarketing. Geheel onbedoeld is nu het CDA te hulp geschoten. In delen van Rotterdam zijn per ongeluk posters opgehangen die eigenlijk voor Bergen op Zoom bestemd waren.

Stiekem trots

In de skyline zijn Het Markiezenhof, de Peperbus en de Pompejus toren van Fort de Roovere te ontwaren. Dat idee kwam van de Bergse CDA-afdeling en was bedoeld voor de lokale verkiezingen, laat raadslid Stefaan Verheugt weten. Waar het precies mis ging is niet geheel duidelijk. Het is in ieder geval niet meer terug te draaien. De Rotterdamse partijgenoten probeerden het eerst nog stil te houden maar er is altijd wel een oplettende passant, vroeg of laat. Verheugt en zijn fractie kunnen er wel om lachen en zijn er zelfs best een beetje trots op, laat hij eerlijk weten.

Foto: CDA Bergen op Zoom (Stefaan Verheugt)