Woensdrecht

Lijsttrekkersdebat Woensdrecht nu te bekijken: alle partijen én nieuwkomer aanwezig

lijsttrekkersdebat woensdrecht gemeenteraadsverkiezingen 2022 zuidwest kiest

Raymon Mens Raymon Mens

De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zijn begonnen en de gemeente Woensdrecht is de enige gemeente zonder online stemwijzer. Stemmers die zich willen verdiepen in de standpunten en ideeën van de partijen die meedoen, kunnen het lijsttrekkersdebat van ZuidWest Kiest terugkijken.

Het debat werd zondag gehouden in de studio van ZuidWest TV. Zittende partijen ABZ, CDA, VVD, D66, AKT en PVDA waren aanwezig, net als een nieuwkomer: de Conservatieve Partij. De uitzending duurt een uur en belicht thema’s als duurzaamheid, de woningmarkt en huisvesting van arbeidsmigranten.

Lijsttrekkersdebat Woensdrecht: de stellingen

Het lijsttrekkersdebat van Woensdrecht bestaat uit een aantal stellingen. Allereerst nemen twee lijsttrekkers het steeds tegen elkaar op in een mini-debat met twee kleine stellingen. Daarnaast zijn er vier uitgebreidere stellingen waar alle lijsttrekkers hun visie op geven.

  1. De gemeentebelastingen moeten worden verhoogd om de verduurzaming van Woensdrecht te betalen (5:18 min)
  2. Arbeidsmigranten moeten buiten de kernen gehuisvest worden (17:20 min)
  3. Er moeten meer starterswoningen in de sociale sector komen in Woensdrecht (31:20 min)
  4. Woensdrecht moet af van natuurslot Natura 2000 om de komende jaren te kunnen groeien (44:10 min)

Snel naar een stelling springen? Gebruik de tijdcodes in onderstaande video.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: meer debat op ZuidWest TV

Onder de vlag ZuidWest Kiest, brengt ZuidWest TV in de week van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 een uitgebreid programma met prominenten en lijsttrekkers in de studio. Naast het lijsttrekkersdebat van Woensdrecht zijn de volgende programma’s te bekijken:

ZuidWest TV zendt uit via Ziggo op kanaal 39 en bij KPN/Telfort op kanaal 1420. Daarnaast is de zender te bekijken via de livestream op deze site.