Halsteren

Gestrand circus Barani kan weer op weg en begint met benefiet voor Limburg

Rood-geel gestreepte kermistent, -kassa en -wagens

Foto: Circus Barani

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Circus Barani kan weer op pad. Het kleine familiecircus strandde in oktober in Bergen op Zoom door de coronacrisis, verbleef een tijdje in Hoogerheide en vond uiteindelijk een verblijfsplek in Halsteren. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen de artiesten van het circus weer gaan optreden. De eerste plek waar Barani de tenten opslaat is Bergen op Zoom. En de eerste voorstelling is een benefietavond: de opbrengst gaat naar de slachtoffers van de overstromingen in Limburg.

Het enthousiasme klinkt er luid en duidelijk doorheen. “Hooggeëerd publiek. Na bijna 1.5 jaar stil gestaan te hebben kunnen we eindelijk weer beginnen en wij kijken hier ongelooflijk naar uit!” Zo laat circus Barani weten dat ze vanaf 28 juli weer optredens verzorgen in Bergen op Zoom. En met een vernieuwde show. “Wij bieden een veelzijdige voorstelling met (boerderij)dieren, clownerie en acrobatiek. Er zullen nieuwe acts te zien zijn zoals jongleren, luchtacrobatiek en messen werpen zoals u het nog niet kent!,” zo laat het circus weten.

Dankbaar voor gekregen hulp, nu doorgeven aan Limburg

Woensdagavond 28 juli is de eerste voorstelling. En die staat in het teken van de allesvernietigende overstromingen van de afgelopen week. De directie van Barani wil hiermee iets terugdoen voor de maatschappij. “Dit heeft 2 redenen. De eerste is dat wij heel erg geholpen zijn afgelopen oktober toen wij gestrand waren in Bergen op Zoom. Hierom willen wij graag iets goeds terug doen voor de maatschappij,” laat de directie weten.

De andere reden is het aangrijpende lot van de Limburgers in het overstromingsgebied. “Wij kennen het gevoel waarbij je de toekomst even in duigen ziet vallen,” legt de directie uit. Barani begrijpt dat het een druppel op een gloeiende plaat zal zijn, maar wil doen wat ze kan. “Ook al kunnen wij misschien niet veel bieden wij willen het wel een kans geven. Hierom hebben wij besloten de opbrengst van onze benefietavond te doneren aan giro 777 van het nationaal rampenfonds.”

Maar het circus doet nog meer. Want ook een deel van de opbrengst van de rest van de voorstellingen in Bergen op Zoom geeft ze weg. “Ook zullen wij tien procent van de omzet van de rest van de week doneren aan giro 777 om de inwoners van Limburg een hart onder de riem te steken,” belooft de directie gul.

Dagelijks één of twee voorstellingen

Circus Barani zet haar tenten op in Bergen op Zoom, op evenemententerrein Kijk in de Pot. Daar is vanaf woensdagavond tot en met zondagmiddag dagelijks een voorstelling, op vrijdag zijn er zelfs twee. Op de website van Barani vind je de precieze tijdstippen van elke voorstelling. En ook lees je daar welke coronamaatregelen nog gelden in de tenten van het circus. Of kijk op hun Facebookpagina voor meer informatie.

Lees ook: Vrienden van Barani willen geld ophalen voor gestrand circus Lees ook: Circus Barani vindt tijdelijk onderdak in Hoogerheide Lees ook: Crowdfundactie levert ruim 12.000 euro op voor circus Barani Lees ook: Circus Barani strandt in Bergen op Zoom: ‘Gemeente wil ons per direct weg’