Etten-Leur

KSE Etten-Leur wil groener én duurzamer worden

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Scholengemeenschap KSE uit Etten-Leur wil graag groener en duurzamer worden. En om dat doel te bereiken is de school gestart met een project van Eco-Schools. Deze organisatie stimuleert leerlingen om duurzamer te denken. Eerder werd door de KSE al het bronzen certificaat gehaald en donderdagmiddag werd het zilveren certificaat aan de school uitgereikt. Normaal gesproken is de volgende stap goud, maar de school gaat voor groen.

“Wij willen graag als school de groene vlag behalen”, vertelt Iris van Gemert, docent scheikunde en begeleidster van het project namens de school. De groene vlag is het hoogst haalbare label dat gehaald kan worden. Maar om dit te behalen moet de KSE een stuk duurzamer en groener worden. “We zijn flink bezig om school zowel binnen als buiten het gebouw te verduurzamen. Dit doen we bijvoorbeeld door het afval te scheiden en te zorgen dat de schoolpleinen groener worden.”

Hulp

Een aantal leerlingen werkt in hun vrije tijd mee aan het project. Zo ook Floor Tax. De 16-jarige leerlingenvoorzitter vindt het ontzettend leuk om hier aan deel te nemen. “De afgelopen periode hebben wij veel gewerkt aan het scheiden van afval.” Het is de bedoeling dat straks iedereen zijn of haar afval netjes scheidt. Nu gebeurt dat al in de docentenkamer. “En dat werkt al erg goed”, vertelt Floor met trots.

Toekomst

“Als het plan voor het afval scheiden over de hele school wordt gerold gaan de leerlingen dit zeker merken”, zegt Van Gemert. “De leerlingen moeten dan zelf goed gaan opletten waar ze wat weggooien”, vervolgt de docent.

Betreft de schoolpleinen die de school heeft, gaan de leerlingen ook een metamorfose meemaken. Waar nu nog veel tegels liggen moeten de pleinen in de toekomst veel groener gaan kleuren.

Lees ook: Leerlingen KSE Etten-Leur vieren alvast feest vóór examenuitslag