Bergen op Zoom

Larissa schrijft kinderboek voor rouwverwerking

Redactie Redactie

Larissa van Gurchom-Colijn heeft een interactief prentenboek uitgebracht voor rouwverwerking bij kinderen. De Bergse schreef en tekende het boek ‘Mijn lieve ster en ik’ om troost te bieden aan kinderen die rouw moeten verwerken.

Door: Vincent Krijtenburg (video) en Roland Pijnen (tekst)

Het idee is ontstaan nadat de opa van haar kinderen overleed. “Hun opa was altijd degene die zei tegen mij: Ga voor je dromen, ga een boek schrijven.” Toen hij overleed werd dit boek heel duidelijk nummer één om uit te werken.” Het is dan ook het eerste boekje dat ze af heeft.

Interactief boekje

Het boekje is geschreven voor kinderen van drie tot ongeveer 10 jaar. Elk kind heeft iemand anders waarvoor hij of zei rouwt. “Het interactieve aan het boek is dat je invult wie er is overleden en dat is jouw ster,” zegt Van Gurchom-Colijn. De overledene wordt in het boek afgebeeld als ster. “Als lezer benoem je die persoon en af en toe benoem je ook de rol die de persoon voor jouw speelde.” Je kiest jouw opa, oma, vader, moeder of wie dan ook en zo maak je het boekje helemaal eigen. Geen enkel boekje is uiteindelijk hetzelfde, want de haarkleur, oogkleur en huidskleur zijn aan te passen door het kind.

Het boek ligt pas net in de winkel, maar de schrijfster is al bezig met een tweede en derde prentenboek. Het ene boek zal gaan over corona en het andere boekje over verhuizen. Het uitgebrachte boek ‘Mijn lieve ster en ik’ is te koop op bol.com en via boekhandel Van der Kreek in Bergen op Zoom. “Hopelijk volgen er meer boekhandels en rouwcentrums als verkooppunt”, zegt Gurchom-Colijn trots.