Halsteren

Politie schiet op gewapende GGZ-cliënt die werd vermist uit kliniek in Halsteren

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Een gewapende GGZ-patiënt is donderdagmiddag bij Hulten gewond geraakt bij een achtervolging, nadat de politie op hem heeft geschoten. De 27-jarige man keerde eerder die dag niet terug bij de GGZ-instelling op Landgoed Vrederust in Halsteren. De politie zette een politiehelikopter in en hield de man na een lange achtervolging aan.

De cliënt vertrok in een auto en bleek ook gewapend. Bij Etten-Leur pikte de politie de man op en is de achtervolging ingezet via Breda, Chaam en Baarle-Nassau. Uiteindelijk hield z’n auto ermee op en konden agenten de man aanhouden.

Er waren veel agenten op de been, het lukte niet om de man uit z’n auto te praten. Uiteindelijk heeft de politie schoten moeten lossen waardoor de man gewond is geraakt.

De politie heeft donderdagmiddag met een politiehelikopter gezocht naar de vermiste cliënt. Het gaat om een 27-jarige man die zich donderdagmiddag niet gemeld had nadat hij eerder naar buiten mocht, zo laat een woordvoerder van de kliniek weten aan Omroep Brabant.

De woordvoerder van de GGZ-instelling kan geen uitspraken doen over waarom de man is opgenomen bij de kliniek.

Een week geleden werd een 75-jarige vrouw dood gevonden in Halsteren, daarvoor is een verdachte opgepakt die in dezelfde instelling verbleef.

Lees ook: ‘Kolossale inschattingsfout door OM in moordzaak Halsteren’ Lees ook: Politie arresteert 31-jarige Halsternaar vanwege dood gevonden vrouw (75)