Bergen op Zoom

Priklocatie in Bergse sporthal leidt tot vragen D66: ‘Beweging beperkt’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Bergenaren kunnen sinds vorige week hun (booster)vaccinatie halen bij sporthal De Boulevard. De lokale D66 is erg blij dat zij nu dichtbij huis geprikt kunnen worden. Toch stelt de partij ook kritische vragen. Er kan nu namelijk niet meer gesport worden op deze locatie. ‘De coronacrisis heeft iedereen extra bijgebracht dat een gezonde levensstijl ook van belang is.’

Raadslid Berend Doedens stuurde daarom een brief naar het college van burgemeester en wethouders. ‘De huidige vaccinatielocatie heeft als groot nadeel dat het de mogelijkheden voor sport en beweging beperkt,’ schrijft hij.

Minder hinder

Doedens baalt ervan dat verschillende basisscholen door deze keuze geen gymlessen meer kunnen aanbieden. Zij moeten nu op zoek naar alternatieve locaties. Ook sportverenigingen kunnen, als dit weer mogelijk is, niet terecht in de sporthal. Die is bezet door de GGD.

Hij vraagt zich af waarom alternatieve priklocaties, die minder hinder veroorzaken voor basisscholen en sportverenigingen, zijn afgevallen. Het inruilen van de eerdere vaccinatielocatie aan de Wattweg voor de sporthal aan de Boulevard heeft namelijk veel impact op sport en beweging. Het college wordt daarom gevraagd wanneer er weer gebruik kan worden gemaakt van de accommodatie.

Het college is bereid om mee te denken over goede oplossingen, zodat de gymlessen toch door kunnen gaan op een alternatieve locatie. Dat moet ervoor zorgen dat de jonge Bergenaren lichamelijk gezond blijven tijdens de coronapandemie.

Lees ook: GGD opent vaccinatielocatie in Bergen op Zoom om boostercampagne te versnellen