Roosendaal

Roosendaals Sinterklaasboek neemt je mee op zoektocht naar de Gouden Strik

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er is een nieuw sinterklaasverhaal, en het speelt zich af in Roosendaal. Het Sint Nicolaas Comité Roosendaal en schrijfster Saskia van den Brand hebben de handen ineen geslagen, en samen een sinterklaasboek gemaakt. Maandag reikten zij een exemplaar uit aan burgemeester Han van Midden. “Fijn deze positiviteit.”

Het Sint Nicolaas Comité Roosendaal wilde al heel lang een echt Roosendaals sinterklaasboek uitbrengen. Maar het kwam er nooit van. Tot Saskia aanklopte. Zij stelde voor een verhaal voor hen te schrijven, over Sinterklaas. “Puur toeval dat onze wegen elkaar zo kruisten”, vertelt Monique den Ouden. Ze zit bij het comité en heeft de illustraties van het boek gemaakt. “Ik wilde al zo lang een boek illustreren, en toen kwam Saskia ineens.”

Hoe Saskia op haar inspiratie kwam? “Ik wilde een verhaal schrijven wat ik vroeger als kind graag had willen lezen. Dus een sinterklaasverhaal, met herkenbare elementen.” In het boek wordt je mee op zoektocht genomen naar de magische Gouden Strik, die kwijt is geraakt. “We zien het oude stadhuis, maar ook de televisietoren voorbijkomen”, vervolgt de schrijfster.

Handtekeningen

Aan het einde van het boek staan bekende Roosendaalse pieten. “De kinderen kunnen dan tijdens de intocht op zoek gaan naar deze pieten”, legt Saskia uit. “Als ze deze gevonden hebben, kunnen ze om een handtekening vragen.” Over de inhoud van het boek wordt verder nog niet teveel verklapt. “Maar we hoeven niet bang te zijn dat de strik onvindbaar blijft hoor”, vervolgt Monique.

Burgemeester Han van Midden is trots op het Roosendaalse boek. “Ik denk dat we allemaal wel wat positiviteit kunnen gebruiken.” Een mooie start dus voor het nieuwe seizoen. “Laat Sinterklaas maar komen!” Het boek is te bestellen via de website van het Sint Nicolaas Comité.