Roosendaal

Roosendaalse fracties zijn benieuwd naar het effect van camera’s op de Passerelle

De Passerelle in Roosendaal Foto: © Nationale Beeldbank

Sven de Laet Sven de Laet

Hoe staat het ervoor met de veiligheid en het onderhoud van de Passerelle in Roosendaal? Dat willen verschillende politieke partijen weten, nadat het college eerder dit jaar aangaf de brug een fijnere plek te maken voor de gebruikers ervan.

Nadat de veiligheid van de Passerelle al jaren onderwerp van discussie was, werd eerder dit jaar besloten een aantal camera’s langs de brug te hangen. De VLP, het CDA en de VVD willen nu weten wat het effect hiervan is. Ook wijzen de partijen op de beschadigingen en bekladdingen van de loopbrug. De gemeente gaf op eerdere raadsvragen ook aan dat het die schade snel wilde herstellen. Nu dat in sommige gevallen nog niet gebeurd is, willen de partijen weten hoe het ervoor staat met de werkzaamheden.

Stagiaire

Waar de drie partijen ook benieuwd naar zijn, is de uitkomst van een onderzoek dat een stagiaire van de gemeente heeft uitgevoerd. Die zou zich bekommeren om de vraag hoe de sociale veiligheid rondom de Passerelle verbeterd zou kunnen worden. De partijen horen graag of daar nog nuttige aanbevelingen uit zijn gekomen. Zo vragen ze zich specifiek af of er een oplossing is voor de overlast van scooters, die over de brug rijden.

Tot slot wordt het college gevraagd of overlast en beschadigingen aan de Passerelle ook gemeld kunnen worden via de BuitenBeter-app.