Bergen op Zoom

Sterck-leden akkoord met nieuwe BIZ: Krabbenfoor en koopzondagen gered

Kerstverlichting in de binnenstad van Bergen op Zoom | Foto: Ondernemersvereniging Sterck

Han Verbeem Han Verbeem

De Bergse binnenstad krijgt een nieuwe BIZ-regeling. De ondernemers in het winkelgebied zijn akkoord met de BIZ, waarbij ze zich bereid verklaren om geld af te dragen aan ondernemersvereniging Sterck. Daarmee is de vereniging de komende drie jaar verzekerd van inkomsten voor organisatie van onder meer de Krabbenfoor, winterfestiviteiten, de koopzondagen en andere evenementen.

Met de nieuwe BIZ komt STERCK bovendien in aanmerking voor een jaarlijkse gemeentelijke subsidie van 40.000 euro, voor de periode 2023 tot 2025. De BIZ, ook wel Bi-Zone, staat voor Bedrijfs Investerings Zone. De ondernemers verplichten zich tot een jaarlijkse afdracht aan het ondernemingsfonds van Sterck, dat geïnd wordt via de belastingsamenwerking van de gemeente Bergen op Zoom. De afdracht is bedoeld voor de gezamenlijke uitgaven voor versterking van de Bergse binnenstad. Ruim een jaar geleden kwam een einde aan de oude BIZ, die niet langer op een meerderheid van de Sterck-leden kon rekenen. Na een intensieve campagne van het Sterck-bestuur onder de ondernemers van het winkelgebied komt het nu tot een doorstart.

Op de kaart zetten

“De goedkeuring voor de BIZ betekent, dat we van start kunnen gaan om samen met de ondernemers de binnenstad van Bergen op Zoom weer op de kaart te zetten”, aldus Sterck-voorzitter Kees van Male. “Met de goedkeuring voor de BIZ kunnen we een woelige periode afsluiten en ons vanaf nu optimaal concentreren op onze taak: de promotie van Bergen op Zoom als aangename verblijf- en koopstad.”

Stemming

De nieuwe BIZ heeft groen licht gekregen na een stemming onder de leden van Sterck. In totaal zijn 351 binnenstadsondernemers stemgerechtigd. Daarvan hebben 214 een stem uitgebracht voor de nieuwe BIZ – deze vertegenwoordigen 60 procent van de winkeliers en horecaondernemers. Daarvan hebben 152 vóór de nieuwe BIZ gestemd; 71 procent van het totaal aantal uitgebrachte stemmen.

Lees ook: Sterck blij met gemeentebijdrage van 40.000 per jaar, moet wel komende stemronde aanpassen Lees ook: Stevige voorwaarden aan voortbestaan ondernemersvereniging STERCK