Etten-Leur

Vier verdachten die politieagenten aanvielen in Etten-Leur weer op vrije voeten

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De vrouw en drie mannen die zondag 20 augustus zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging in Etten-Leur, zijn weer op vrije voeten. Het viertal was betrokken bij een vechtpartij waarbij drie politieagenten gewond raakten. Ondanks dat ze in vrijheid gesteld zijn, blijven ze verdacht in het onderzoek naar onder andere de mishandeling van de agenten die avond.

Zondagavond was er een grote vechtpartij in het centrum van Etten-Leur. Bij aankomst van de politieagenten leek de ruzie al voorbij, maar ineens sloeg de sfeer weer om. Drie politieagenten raakten gewond. Het Openbaar Ministerie en de politie hebben daarom een onderzoek ingesteld.

Drie mannen en een vrouw uit Sint Willebrord zijn zondagavond aangehouden. Maar het zou goed kunnen dat er naar aanleiding van het onderzoek nog meer verdachten in beeld komen. Het kan wel even duren voordat die resultaten bekend zijn, het gaat namelijk om een vechtpartij met veel deelnemers, tijdens een evenement waarbij veel mensen aanwezig waren.

Hogere straffen

Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen hulpverleners wordt niet getolereerd. Daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht. En tegen verdachten van een geweldsincident tegen ambtenaren in functie kan het OM volgens de richtlijnen 200 procent hogere straffen eisen.

Lees ook: Agenten en beveiligers belaagd tijdens vechtpartij in Etten-Leur