Etten-Leur

Vieve (10) is de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur

Jeugdburgemeester Vieve met burgemeester Marina Starmans-Gelijns. Foto: Peter van Trijen

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Vieve van Kuijk is de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur. Dat maakte de onlangs geïnstalleerde burgemeester Marina Starmans-Gelijns vrijdagmiddag bekend, in het oude Raadhuis op de Markt. Vieve neemt hiermee het stokje over van Alain Koroma.

De tienjarige Vieve zit op basisschool D’n Overkant en heeft als hobby’s atletiek, klimmen en lezen. Ook schrijft Vieve graag. Zo heeft ze het Zomerleesgeschenk voor de Nobelaer geschreven, genaamd: Kat Simba gaat naar de Noordpool.

Vieve is een actieve jonge dame. Dit komt ook meteen terug in haar doelen waar zij zich voor wilt gaan inzetten. Voor de nieuwe jeugdburgemeester staan bewegen en natuur hoog in het vaandel. Daarom zou Vieve graag sportdagen willen organiseren, om haar jonge mede-inwoners kennis te laten maken met verschillende sporten.

Ook is het voor Vieve belangrijk dat de gemeente Etten-Leur een schone gemeente is én blijft. Vieve wil daarom stimuleren dat veel kinderen gaan helpen met het opruimen van plastic en afval.

Spannend

Voor de tienjarige Vieve breekt er dus een mooie en wellicht ook spannende tijd aan. Als jeugdburgemeester heb je verschillende taken en ben je aanwezig bij heel wat evenementen. Zo mag Vieve aankomend jaar de sleuteloverdracht doen tijdens Carnaval, mag ze de kermis openen en mag ze tijdens de Nationale Dodenherdenking in Etten-Leur een kort woordje doen.

Maandag 23 oktober wordt Vieve officieel geïnstalleerd als jeugdburgemeester, tijdens een vergadering met leden van de gemeenteraad. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook afscheid genomen van Alain. De andere kinderen die ook gesolliciteerd hadden op de functie van jeugdburgemeester mogen ook langskomen. Ze kunnen dan vertellen wat zij belangrijk vinden of graag anders zouden zien in Etten-Leur.

Lees ook: Maak kennis met de nieuwe burgemeester van Etten-Leur