Etten-Leur

Vrouw bemoeit zich met aanhouding minderjarigen na geweldsincident

Stockfoto: Politie.nl

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben vrijdagavond een 36-jarige vrouw en een 15-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden. Dat gebeurde na een geweldsincident tussen de 15-jarige jongen en een 13-jarige jongen. Handhavers, politieagenten en beveiligers moesten ingrijpen.

Waarom de twee jongens ruzie hadden is nog niet bekend. Ze zouden met elkaar gevochten hebben op de Markt. De agenten probeerden ter plaatse te achterhalen wat er nou gebeurd was. Toen begon de 36-jarige vrouw zich ermee te bemoeien. Ze probeerde de 13-jarige jongen te slaan met een golfstick. Het duurde even tot de vrouw tot bedaren is gebracht, meldt de politie.

De vrouw is vervolgens aangehouden op verdenking van mishandeling. Maar tijdens haar aanhouding verzette ze zich hevig. De vrouw schold een politieagent uit, bespuugde een agent en schopte tegen de spiegels van een politiewagen. Daarom is ze daarna ook aangehouden op verdenking van belediging van een ambtenaar in functie. Ze heeft een nacht door mogen brengen in een politiecel.

Ook de 15-jarige jongen is aangehouden. Hij zal verhoord worden. De politie gaat zaterdag verder met het onderzoek.

Lees ook: Permanent cameratoezicht op Markt in Etten-Leur