Roosendaal

Wezenbeek zegt vertrouwen 50PLUS op en start eigen partij

Jac Wezenbeek te gast bij Het Fractiehuis op ZuidWest FM

Jac Wezenbeek te gast bij Het Fractiehuis op ZuidWest FM

Paul Joachems Paul Joachems

Raadslid Jac Wezenbeek gaat niet verder als lijsttrekker voor de partij 50PLUS. Volgens Wezenbeek is Gerrit Vruwink naar voren geschoven als de nummer één op de kandidatenlijst. Dat besloot de voorzitter van het provinciale bestuur van 50PLUS maandagmiddag. “Ja, dat was een beetje koud op mijn dak natuurlijk”, vertelt Wezenbeek.

Zo’n drie maanden geleden werd bekend dat seniorenpartij 50PLUS meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar in de gemeente Roosendaal. Toen kwam ook naar buiten dat Vruwink lijsttrekker zou worden. Gevolgd door Wezenbeek en Krijn Kraak. In oktober werd bekend dat Wezenbeek tóch de lijsttrekker zou worden en Vruwink de nummer twee op de lijst.

Vertrouwen opgezegd

Samen met burgerraadslid Kraak heeft Wezenbeek het vertrouwen opgezegd in het bestuur van 50PLUS. “Afgelopen maandagavond kwam de voorzitter van onze afdeling met een nieuw ding uit de hoge hoed. Namelijk dat tóch Vruwink de lijsttrekker moest worden. Daar schrok ik natuurlijk wel een beetje van want dat is wel vreemd zo ineens. Ik heb toen overlegd met mijn fractielid, burgerraadslid Kraak. Ik denk dat we om kwart over tien een mailtje gestuurd hebben naar Den Bosch naar ons afdelingsbestuur om het vertrouwen op te zeggen.”

Nieuwe partij

Volgens Wezenbeek waren hij en Kraak al ruim een half jaar bezig met de voorbereidingen om met 50PLUS aan de verkiezingen mee te doen. Zij laten 50PLUS nu achter zich en komen met een nieuwe partij. “We gaan door onder de vlag van Ouderenlijst Wezenbeek. Vrijdag hebben we onze eerste bijeenkomst, dat is een primeur voor onze nieuwe partij. We gaan dan ook deze hele situatie bespreken.” Wezenbeek is helder wie de lijsttrekker wordt van deze nieuwe partij. “Dat ga ik op mij nemen.”

Reactie 50PLUS

Onze redactie heeft ook Gerrit Vruwink gevraagd naar een reactie. Hij zegt dat 50PLUS er voor kiest nu niet te reageren. In januari komt de partij met nieuws over hun deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Roosendaal.

Luister hieronder naar het interview met Jac Wezenbeek:

Lees ook: Jac Wezenbeek tóch lijsttrekker van 50PLUS in Roosendaal