Zundert

Zundert Floreert, tijd voor een feestje!

Stockfoto: Pixabay / Barbus

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zundert heeft zich voorgenomen om meer samen te gaan werken en zo de gemeente nog mooier, duurzamer en succesvoller te maken. Onder de noemer Zundert Floreert is een samenwerking opgestart waarin zowel inwoners als bedrijvigheid en overheid elkaar versterken. De resultaten worden af en toe ook gevierd. Daarom vindt op 5 juli de tweede editie plaats van het Oogstfeest.

Het buitengebied gezond houden is een van de doelstellingen van Zundert Floreert. Maar er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar hoe aangenaam wonen in Zundert is te realiseren. En ondernemers zoeken met elkaar, met de gemeente en de andere aangesloten organisaties naar het optimaliseren van hun processen en het verduurzamen van hun toekomst. Het zijn wat voorbeelden van waar het breed gedragen platform voor staat. “Samen floreren”, is de boodschap. Leren door te doen vooral, samen ontdekken wat werkt.

Feestje

De initiatiefnemers zijn enthousiast over wat er zoal is bereikt tot nu toe en dat willen ze graag laten zien. Niet alleen op een website en via social media maar ook tijdens een feestelijke middag, op woensdag 5 juli. De loods van Boomkwekerij Den Eldert (Eldertstraat 16, Klein Zundert) wordt er speciaal voor ingericht en iedereen is er tussen 15.00 en 18.00 uur van harte welkom. Aanmelden kan via de website van Zundert Floreert.

Ook kijken naar de toekomst

Er is echt wat te vieren, meldt de organisatie van het feest. Er zijn nieuwe deelnemers aangehaakt bij Zundert Floreert, mooie resultaten behaald en er is zelfs landelijke aandacht voor het initiatief. Niet alleen komen andere organisaties hier kijken hoe het werkt, minister Hugo de Jonge overhandigde het initiatief als erkenning zelfs de AanDeSlag-Trofee. Tijdens de middag wordt stilgestaan bij wat er is bereikt maar ook vooruitgekeken. En mensen met nieuwe ideeën kunnen zich er eveneens melden. Verder is er voor geïnteresseerden een rondleiding door de kwekerij.