Roosendaal

Gemeente Roosendaal introduceert wijkchefs

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Kees Hellemons, Dion van de Broek, John Janson en Rien Buurstee zijn vanaf deze maand de nieuwe wijkchefs van de gemeente Roosendaal. Deze wijkchefs zijn voor inwoners het aanspreekpunt van de gemeente voor de openbare ruimte, denk bijvoorbeeld aan beplanting en bestrating maar ook aan gladheidbestrijding en overlast van ongedierte.

 

Wethouder Saskia Schenk licht toe: “De wijkchefs zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de fysieke openbare buitenruimte en zijn daarover het eerste aanspreekpunt voor bewoners. De invulling van de functie wijkchef is een voorloper op de ambitie om als gemeente de dienstverlening dichter bij haar bewoners te organiseren.”

De wijkchef geeft in enkele wijken of dorpen leiding aan medewerkers van het team Openbare Werken. Die medewerkers werken dagelijks in de straten van Roosendaal aan het onderhoud van de openbare ruimte. Ze zijn daardoor ook de ogen en oren van de gemeente. Kortom, de wijkchef is een belangrijk aanspreekpunt voor de inwoner van gemeente Roosendaal in elke wijk en elk dorp van de gemeente Roosendaal.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4072}