Roosendaal

Roosendaalse horecagelegenheden tot 04.00 uur open

Redactie Redactie

Burgemeester Jacques Niederer heeft woensdagochtend een convenant ondertekend zodat de horecagelegenheden een uur langer open zijn in Roosendaal. Vanaf 1 januari zijn de cafés tot 04.00 uur open. Dit besluit is een middel om de binnenstad van Roosendaal levendiger te maken.

 

 

Vanaf 1 januari mogen cafés die al een ontheffing hadden om later dan 02.00 uur open te blijven tot 04.00 uur openblijven. Voortaan kan je vanaf 03.30 uur alleen nog maar naar buiten en niet meer naar binnen. Er wordt dan ook geen drank meer geschonken.

Naast dit convenant zijn het College van Burgemeester en Wethouders, Jongerenraad JONG en Koninklijke Horeca Nederland nog andere speerpunten overeengekomen. Zo moeten de verschillende evenementenorganisaties en de horecagelegenheden met elkaar gaan samenwerken zodat ze elkaar beter kunnen vinden bij het organiseren van evenementen. Op Facebook is er een besloten groep waarin zij kunnen overleggen wat ze willen doen en wanneer. Zo willen ze ervoor zorgen dat er elk weekend wat te doen is in de stad.

De horeca is vrij om zelf evenementen in hun café te organiseren. Het is aan hen om bezoekers naar binnen te halen en ze daar te houden.