Nieuws

ROOSENDAAL - De proef waarbij Roosendaalse winkeliers een glaasje alcohol mogen schenken aan hun klanten stopt iets eerder. Burgemeester Niederer volgt daarmee het advies van de bezwarencommissie. De bezwarencommissie volgt, op haar beurt, een uitspraak van de bestuursrechter in de gemeente Nieuwegein. Die oordeelde dat een glaasje wijn in een kledingzaak of een borreltje bij de bakker niet is toegestaan op grond van de Drank en Horecawet.

Het ging om een landelijk experiment van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. In Roosendaal namen uiteindelijk 15 ondernemers deel aan de pilot, die detailhandel en horeca mixt. De deelnemende winkeliers mochten in hun winkel naast niet-alcoholische dranken, ook alcoholische consumpties schenken. Daarnaast mochten horecaondernemers in hun café of restaurant een hoek inrichten voor de verkoop van detailhandelsproducten. Ook deze verkoop is niet langer toegestaan.

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid en de Koninklijke Slijtersunie stapten onder andere in de gemeente Nieuwegein naar de rechter. In Roosendaal werd bezwaar gemaakt tegen de pilot . De Slijtersunie zag de proef als oneerlijke concurrentie. De rechter oordeelde dat het serveren van een glaasje wijn bij de kapper of in een boekhandel niet door de beugel kan.

De deelnemers wisten al dat de pilot met ingang van 1 april stopt. Daarmee eindigt de pilot iets eerder dan aanvankelijk de bedoeling was. De betrokken ondernemers krijgen enige weken de tijd om hun activiteiten af te bouwen.Nieuws

ALGEMEEN

Kinderen leren gebarentaal met Lotte en Max

24 februari 2017

Kinderen van basisschool de Kroevendonk in Roosendaal leren gebarentaal met de module Lotte en Max. Lotte en Max zijn twee handpoppen die leraren gebruiken om de peuters en onderbouw leerlingen handgebaren te leren. Vrijdag was er ook een voorstelling te zien van een acteur en actrice van de module waarin kinderen samen met de toneelspelers hun gebarentaal toonden.Terug naar het overzicht