Roosendaal

Grondruil zorgt voor verkeersveiligheid in Roosendaal

Redactie Redactie

Donderdagmiddag hebben de Van Gilse Fabriek en de gemeente Roosendaal een grondruil ondertekend. Op het terrein van de Suikerunie Fabriek vond de officiële overdracht van het perceel plaats.

Wethouder Toine Theunis en de directie van Van Gilse hebben de handen in één geslagen voor een oplossing die de bereikbaarheid van Van Gilse waarborgt en het fiets- en wandelverkeer op de Oostelijke Havendijk veiliger maakt.

De gemeente Roosendaal krijgt van kandijfabriek Van Gilse een stuk grond in bruikleen waarmee een stadsplein in de nieuwe wijk Stadsoevers kan worden gerealiseerd. In ruil daarvoor mag Van Gilse gebruik maken van het noordelijke deel van de Industriestraat. Daardoor hoeft het vrachtverkeer naar de fabriek niet langer via de Oostelijke Havendijk te rijden.

Door deze samenwerking is er een oplossing gekomen voor de verkeerssituatie die geen grootse investeringen met zich meebrengt. De gemeente heeft gekozen voor deze tijdelijke oplossing omdat zij zich goed realiseert dat het voor de bewoners van de Industriestraat wel een flinke verandering is. In de tussentijd worden er nieuwe mogelijkheden onderzocht waarbij het vrachtverkeer over een eigen, nieuwe weg kan rijden, maar deze plannen zijn nog niet concreet.

 

Foto: Symbolische overdracht van de grondruil