Roosendaal

Muzikale heropening van de Nieuwe Markt in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Op zondag 11 juni wordt de Nieuwe Markt in Roosendaal feestelijk heropend. Het officiële openingsmoment staat gepland tijdens het evenement Roosendaal Zingt.

Eind 2015 werd er gestart met de eerste werkzaamheden op de Nieuwe Markt. Het plein was in de loop der jaren verouderd en toe aan een facelift. In nauwe samenwerking met ondernemers, bewoners, gebruikers en gemeente kreeg de metamorfose gestalte. Er kwam nieuwe bestrating, in warmere tinten en met speelse looplijnen. Zowel rond de terrassen, als op de nieuwe groeneilanden kwam ruimte voor bomen en struiken en in het midden van de Nieuwe Markt verrees een waterplein. De verbeterde verlichting maakt het plein, dankzij kleurgebruik, ook ’s avonds een stuk aantrekkelijker. Daarnaast zijn er betere en duidelijkere toegangen tot de parkeergarages gekomen. De lichtmasten, prullenbakken en groeneilanden zijn uitgerust met moderne technologie, niet alleen voor de aansturing maar zodanig dat ze zichzelf melden voor reparatie en onderhoud.

Wethouder Cees Lok: “De Nieuwe Markt is klaar en dat willen we als gemeente graag onderstrepen. Dit weekend bedanken we de ondernemers en de inwoners voor het begrip rond de overlast en de goede samenwerking. En we vieren samen de feestelijke heropening. Zaterdagavond, na afloop van Roosendaal Swingt, laten we zien wat de kleuren van onze nieuwe verlichting betekenen voor het plein. Door te spelen met de kleuren van het licht roepen we verschillende sfeerbelevingen op. De volgende dag is het tijd voor de officiële openingshandeling”.

Zondag 11 juni worden de bezoekers vanaf 12.00 uur opgewarmd door optredens van diverse bandjes. Om 15.15 uur zal de officiële openingshandeling door de wethouder worden verricht.

Foto: Nieuwe Markt in de oude situatie