Bergen op Zoom

Bestelbus in beslag genomen in onderzoek naar moord op Jose Castillo

Jose Castillo alias Paco (foto: politie)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De recherche heeft in Bergen op Zoom een bestelbus in beslag genomen. Want de rechercheurs vermoeden dat er een link is met de dood van de Columbiaan Jose Francisco Velasquez Castillo, ook bekend als Paco. Een voorbijganger vond Castillo op 17 oktober vorig jaar dood bij de Oesterdam in Tholen.

Het rechercheteam dat de dood van Castillo onderzoekt, is donderdag rond 13.30 uur langsgegaan bij een autoverhuurbedrijf in Bergen op Zoom. Rechercheurs hebben daar een bestelbus in beslag genomen. Ook hebben ze personeelsleden ondervraagd. En ze hebben de bedrijfsadministratie in beslag genomen. Het rechercheteam denkt dat er misschien een link is tussen de bestelbus en de dood van de Colombiaan.

Forensische Opsporing gaat bus onderzoeken

Een voorbijganger vond Castillo’s lichaam in oktober. Hij lag onderaan een steiger bij de haven aan de Oesterdam. “Al snel bleek dat hij door geweld om het leven was gekomen,” laat de politie weten. Het tv-programma Opsporing Verzocht hielp om erachter te komen wie de gevonden man was. Want na de uitzending kwam er een tip binnen, die de politie hielp de identiteit van Castillo te achterhalen.

Het rechercheteam is sindsdien bezig gebleven met het onderzoek naar zijn dood. De inbeslagname van de bestelbus is een nieuwe stap in dat onderzoek. “De bus zal door de rechercheurs van Forensische Opsporing worden bekeken,” laat de politie weten.

Lees ook: Politie zet tekstkarren in om getuigen te vinden over dode man bij Oesterdam Lees ook: Identiteit vermoorde man nog niet bekend, politie zoekt getuigen