Bergen op Zoom

Gemeente maakt rolstoelbaan op Boulevardstrand beter herkenbaar

Betonnen uitkijkplateau op strand van Boulevard in Bergen op Zoom met op de voorgrond een verkeersbord verboden te varen voor snelle boten

Foto: CDA / Stefaan Verheugt

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente gaat de rolstoelbaan op het strand aan de Boulevard in Bergen op Zoom beter herkenbaar maken. De baan krijgt een symbool van een rolstoel op het beton. Dat antwoordt wethouder Patrick van der Velden op vragen van het CDA. Het CDA had gemerkt dat bezoekers dachten dat de rolstoelbaan bedoeld was om bootjes in het water te laten.

Het blijkt niet voor iedereen duidelijk waar de betonnen platen aan de Boulevard voor zijn. Het is een uitkijkplateau voor rolstoelgebruikers, zodat ze zo dicht mogelijk tot het water kunnen rijden. Maar sommige strandbezoekers zagen de rolstoelbaan aan voor een boothelling. En dat werd nog eens versterkt doordat er een bord naast stond over welke boten er wel en niet mogen varen.

Gemeente heeft rolstoelsjabloon al besteld

De gemeente Bergen op Zoom ziet de verwarring ook en gaat helderheid scheppen. Op de betonnen platen komt daarom een rolstoelsymbool te staan. “Het zogenaamde rolstoelsjabloon is inmiddels al besteld,” laat wethouder Van der Velden weten. Tot grote tevredenheid van het CDA. “Wij zijn heel erg blij dat het college onze vragen serieus neemt en erkent dat er iets moest veranderen,” zegt raadslid Stefaan Verheugt. “Zo krijgen mensen met een lichamelijke beperking erkenning voor het speciaal aangelegde plateau en is het voor iedereen duidelijk waar het plateau nu precies voor dient.”

Het CDA heeft ook gevraagd of het symbool nog deze zomer aangebracht kan worden. En daar gaat de wethouder wel van uit. “Dat zal geen probleem zijn, ervan uitgaande dat het bestelde sjabloon op tijd wordt geleverd,” schrijft hij aan het CDA. “We zullen zeker een kijkje gaan nemen als de markering geplaatst is,” constateert Verheugt tevreden.

Verkeersbord heeft andere plek gekregen

De verwarring met het verkeersbord over de boten is ook opgelost. “De locatie van het bord is inderdaad niet handig gekozen en zal twijfel blijven geven over het gebruik van het plateau,” aldus Van der Velden. “Het bord is inmiddels al verplaatst.”

Lees ook: CDA verontwaardigd: bezoekers zien rolstoelplateau Binnenschelde aan voor trailerhelling Lees ook: CDA blij met rolstoelbaan op strand Bergen op Zoom