Hoogerheide

“Ik zou zelf ook wel in Hoogerwaard willen wonen!”

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Vorige week is het nieuwe verpleeghuis in de Raadhuisstraat in Hoogerheide opgeleverd. Daarom kregen toekomstige bewoners, mantelzorgers en personeel afgelopen weekeinde de kans om een kijkje te nemen in verpleeghuis Hoogerwaard. “Het is hier zo mooi dat ik er zelf wel zou willen wonen”, zei een bezoeker die voor een familielid een kijkje kwam nemen.

Vanaf 19 februari verhuizen bewoners vanuit Mariahove (Ossendrecht), Heideduin (Hoogerheide) en Beukenhof (Putte) naar hun nieuwe appartement in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. “In vier dagen tijd gaan we alle bewoners verhuizen”, zegt tanteLouise-locatiemanager Paula Vorstenbosch over de spannende logistieke klus. “In de week daarna verhuist een deel van de bewoners van Beukenhof naar Mariahove.”

Verhuizing

Willi Dohmen verhuist binnenkort vanuit Ossendrecht naar één van de 138 appartementen. “Nu het af is willen we wel eens kijken hoe groot en hoe mooi het is geworden”, zegt Annelies van Hoof-Dohmen, die haar vader begeleidt. De eerste indruk van haar en haar vader is heel positief, zegt ze.

Hoogerwaard is een verpleeghuis voor ouderen met een zorgindicatie vanaf indicatie vijf en hoger. “Mensen kunnen hier terecht als het thuis niet meer gaat en zij meer hulp nodig hebben dan de thuiszorg kan leveren”, zegt Vorstenbosch. De naam Hoogerwaard is een verwijzing naar een polder tussen Woensdrecht en Reimerswaal. Die polder met de naam Hogerwaard is vernoemd naar een 19e eeuwse ingenieur. Het wordt met twee o’s geschreven als verwijzing naar Hoogerheide.

Groene oase

In één van de woonkamers kijkt Anja Hazenbosch uit Huijbergen rond. “Ik vind het prachtig hier”, zegt ze met een bakje koffie in haar handen. “Mooie huiskamers, een open vuurtje. Ik wil hier ook wel wonen”, grapt ze. Een deur in de woonkamer geeft uitzicht over de tuin die nog aangelegd wordt. “De tuin zit boven de parkeerkelder, daarom kunnen we er geen grote bomen in zetten”, zegt Marleen Arensman, facilitair manager bij tanteLouise. “Door de juiste beplanting te gebruiken proberen we er straks alsnog een groene oase van te maken”, zegt ze.

15 juni 2020:

Lees ook: Nieuwbouw zorgcomplex Raadhuisstraat Hoogerheide start dit voorjaar

15 november 2022:

Lees ook: Streep door bouwvrijstelling heeft nog geen gevolgen voor lopende bouwprojecten

20 december 2022:

Lees ook: ‘Het gebouw gaat niet meer groter worden, alleen mooier!’