Wouwse Plantage

Prins Stijn d’n 1e van Mastepinnelaand (21) is de jongste Prins van de gemeente Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In een gloednieuw pak en lichtelijk gespannen staat hij voor het eerst op de prinsenwagen. “Ik heb een beetje hoogtevrees.” Prins Stijn d’n 1e van Mastepinnelaand maakte zaterdag 3 februari zijn eerste optocht als hoogheid mee. Hoe is hij op zo’n jonge leeftijd tot Prins van Mastepinnelaand benoemd? En wat verwacht hij van zijn eerste carnaval?

Hij is nog maar 21 jaar en nu al de Prins van Mastepinnelaand, en de állereerste Prins van de gemeente Roosendaal die in de 21e eeuw is geboren. Prins Stijn d’n 1e kwam drie jaar geleden bij Stichting Kindercarnaval de Mastepinne, de carnavalsstichting van Wouwse Plantage. “We begonnen met een paar jongemannen tegelijkertijd, om wat jeugd bij de stichting te krijgen.” Toen Prins Erik d’n 1e na achttien jaar besloot te stoppen, kreeg Stijn de vraag of hij de rol over wilde nemen. “Een hele eer.”

Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht.

Bij sommige stichtingen is het de bedoeling dat er gesolliciteerd wordt op een functie binnen het protocol. “Maar dat is bij ons niet het geval. Er is geen vaste procedure voor. Je wordt gewoon gevraagd. Al kan je het ook wel aangeven als je het zou willen.” Niet alleen Stijn kreeg overigens de vraag. “Ze hebben meerdere mensen gevraagd. Maar uiteindelijk zijn ze toch bij mij uitgekomen.”

Hij wist trouwens niet gelijk of hij dat wel wilde. “Omdat ik er gewoon nooit over na had gedacht. Ik wist ook niet wat de bedoeling was. Maar ik ben mee gaan kijken met de vorige Prins. Het leek me toch wel wat.”

Het carnavalsfeest zelf is slechts één van de hoogtepunten

Volgens de hoogheid gaat het voor hem niet alleen om het carnavalsfeest. “Ik heb ook genoten van de kindermiddag dat het laatste weekend van januari plaatsvond. En het erop uit gaan met de stichting naar alle andere dorpen en activiteiten vind ik ook schitterend. Het feest zelf is slechts één van de vele hoogtepunten.”

Hoe Stijn zijn eerste jaar als Prins gaat ervaren weet hij nog niet. “Het is allemaal nieuw natuurlijk. Dus ik ga het gewoon aankijken. Maar ik vind het wel spannend en leuk.”

Lees ook: ZuidWest brengt ook deze carnaval en vastenavend de leut weer bij je thuis