Etten-Leur

Herinneringsbord op de gevel: Etten-Leur neemt 20.000ste woning in gebruik

Wethouder Jean-Pierre Schouw geeft bloemen aan de bewoners van de 20.000ste woning (foto: gemeente Etten-Leur)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Etten-Leur heeft dinsdag officieel de 20.000ste woning in gebruik genomen. Er waren bloemen voor de eerste bewoners van het nieuwe huurhuis. En op de gevel zit voortaan een herinneringsbord: Etten-Leur is trots op de groei van de gemeente. Het is de bedoeling om tot 2040 nog eens 4.000 woningen bij te bouwen.

De 20.000ste woning hoort bij het appartementencomplex aan de Van ‘t Hoffstraat in Etten-Leur. “Tot enkele jaren geleden stonden hier verouderde eengezinswoningen,” laat de gemeente weten. “Nu vindt er een mooie transformatie plaats, die een impuls geeft aan de wijk en het aantal woningen.”

Nog steeds groot tekort aan woningen

Wethouder Jean-Pierre Schouw verwelkomt de nieuwe bewoners met bloemen. Hij vindt het een mooie prestatie dat Etten-Leur door kon gaan met bouwen. Want de woningbouw staat onder druk, onder andere door personeelstekort en hoge materiaalprijzen. “Er is een groot tekort aan woningen, dus het is mooi om te zien dat Etten-Leur toch door weet te gaan met bouwen,” aldus de wethouder. “Ook de komende jaren blijven we ons inzetten om de woningen te bouwen die nodig zijn voor onze inwoners.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Foto: gemeente Etten-Leur

De 20.000ste woning van Etten-Leur ligt toevallig in een bouwproject met sociale huurwoningen. Een mooi moment voor Woningcorporatie Alwel. “Wij zijn blij om met onze sociale huurwoningen een belangrijk deel te hebben bijgedragen aan deze 20.000 woningen in Etten-Leur,” vertelt Corrina Pistorius, vestigingsmanager bij Alwel Etten-Leur. “En hoe leuk is het dat deze mijlpaal in ons nieuwbouwproject valt. Daar zijn we trots op.”

Minstens 4.000 nieuwe woningen in komende 17 jaar

Er komen tot 2040 nog minstens 4.000 woningen bij in Etten-Leur. Veel van die nieuwe woningen komen in de nieuwe woonwijk Haansberg. De gemeente verwacht dat hier vooral de eigen inwoners naar toe verhuizen. Ook komen er woningen voor specifieke groepen, waarvoor Etten-Leur woonruimte moet maken. Daar zijn regionale afspraken over. “Daarnaast lopen er meerdere projecten binnen Etten-Leur waarmee wij een bijdrage willen leveren aan het oplossen van de woningnood,” aldus de gemeente Etten-Leur.

Lees ook: Tienduizend nieuwe woningen voor West-Brabant West, maar regio moet wél van het slot Lees ook: Zevenbergen krijgt er 1000 nieuwe woningen bij door plan Zevenbergen Oost Lees ook: Plan Vittoria: huurwoningen voor senioren in nieuwe wijk Oudenbosch Lees ook: Huurders hebben 1,5 jaar om te verhuizen: eerste groep woningen in 2025 gesloopt Lees ook: Plannen voor dertig nieuwe starters- en seniorenwoningen in Oud Gastel